12.02.2016.

16:50

Foto:

Srbija

GOTOVO IZVESNO JE DA ĆE DOĆI! Papa ima želju da poseti Srbiju!

Surijani je podsetio da su rimokatoličkog poglavara u posetu zvali predsednik Republike Tomislav Nikolić i, svojevremeno njegov prethodnik Boris Tadić.

- Kada je reč o preprekama za njegovu posetu, može se reći da postoje određeni istorijski problemi. Ali, s obzirom na to da sam svoju misiju u Srbiji započeo prošle nedelje, potrebno mi je vreme kako bih ih spoznao i razumeo - objasnio je Surijani.

On je dodao da se nada da će moći da se nađe rešenje tih problema, ukazujući na primer današnjeg istorijskog susreta pape Franje i patrijarha Moskve i sve Rusije Kirila.

- Ovih dana svedoci smo istorijskog sastanka pape Franje i patrijarha Kirila, što je delovalo prilično kompleksno pre samo nekoliko godina. Bog ima svoj način kako funkcionišu stvari - konstatovao je Surijani.

(VIDEO) ISTORIJSKI SUSRET! Patrijarh Kiril i papa Franja stigali na Kubu, susret će trajati najmanje dva sata!

Kada je reč o nedavnoj poseti delegacije Srpske pravoslavne crkve Vatikanu, Surijani je rekao da tada, uprkos medijskim spekulacijama, nije bilo reči o mogućoj poseti pape Franje Srbiji, ali ni o kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca.

- Na sastanku je bilo reči o široko shvaćenom ekumenskom dijalogu i saradnji između dve crkve u misiji evanđelizacije - podvukao je Surijani.

IRINEJ: Dobro je što će se Kiril sresti s papom!

Tagovi: