23.02.2016.

08:25

Foto:

Srbija

EVO KAKVO NAS VREME ČEKA DO KRAJA FEBRUARA: Od sutra hladanije, U NEDELJU PROLEĆE!

 

 

Prolećno vreme u Srbiji, sa prosečnom temperaturom od 20 stepeni, imaćemo još danas. Već sutra stiže "jesen" jer će živa u termometru pasti na 13 stepeni Celzijusa!

Informer

Meteorolog Đorđe Đurić iz "Weather2Umbrella" kaže da nas narednih pet dana čeka jesenje vreme.

- Danas će u celoj zemlji biti oblačno, uz lokalne pljuskove i grmljavinu. Svakako to neće mnogo uticati na temperaturu, koja će se kretati od 11 do 20 stepeni Celzijusa. Malo hladnije nas očekuje u sredu i četvrtak, a krajem nedelje doći će do pada dnevne temperature na oko 10 stepeni - priča Đurić.

Smena sunčanih i kišnih dana, tvrdi Đurić, potrajaće do kraja februara.

- Jedina uteha je što će sve vreme biti prijatne temperature. Ove promene postale su karakteristične za našu klimu. Malo veći pad temperature imaćemo polovinom marta, i to svega nekoliko dana. Tada nas čeka kratkotrajni, pravi zimski talas, sa snegom i temperaturama oko nula stepeni - ističe naš sagovornik.

Sa ovim prognozama se složio i meteorolog Hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Nedeljko Todorović, koji kaže da nam već u petak stiže prolazni sneg.

- I u narednom periodu imaćemo smenu toplih i nešto hladnijih dana, ali sve u granicama normale. U petak dolazi do blagog zahlađenja, pa će temperatura dostići samo 10 stepeni. Zbog hladnijeg vazdušnog talasa na većim planinama, poput Tare, Zlatibora i Kopaonika, stvoriće se manji snežni pokrivač - objašnjava Todorović.

Kako dodaje, sneg će se i na planinama kratko zadržati, jer nas već u nedelju ponovo očekuje suvo vreme sa temperaturama do 15 stepeni Celzijusa.

 

 

Tagovi: