26.07.2016.

18:48

Foto:

Srbija

(FOTO) STIGLE PRINOVE! U jagodinskom zoo vrtu okoćena tri bengalska tigrića!

- Radi se o dva tigrice i jednom tigriću, a Nataša se okotila rano jutros oko četiri sata. Mladunci su zdravi, sisaju, živahni su i dobro su - rekao je veterinar Vladimir Jovanović.

On dodaje da je tigrica bila noseća “nešto manje od četiri meseca.

Informer

NOVI CIMERI! U jagodinski Zoo vrt stigli kenguri!

On je podsetio da je Nataša pre nekoliko godina “imala carski rez, jedva je preživela”.

- Tigrići će uz majku provesti narednih mesec dana, a posle ćemo ih odvojiti, jer kavez u kojem su sada tigrovi je dobar za odrasle, ali za mlade nije, nije ni predviđen jer je kamenit i manjka svetlost, koja je neophodna za razvoj, uz “D” vitamin, da izrastu u velike tigrove - objasnio je Jovanović.

On kaže da je ovo deveto leglo tigrova u jagodinskom zoo vrtu. Tigrove iz vrta, rođene u Jagodini, imaju svi ZOO vrtovi u Srbiji, a jedan je poklonjen državi Alžir, rekao je Jovanović.

(VIDEO) LEVO SMETALO! Kuca ne dozvoljava vlasniku da uči!

Vetrinar je pozvao ZOO vrtove u Evropi i svetu da se jave da bi napravili razmenu životinja.

- Mi nudimo bengalske tigrove za neku životinju koje mi nemamo - rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, mali tigrovi kada navrše mesec dana biće ručno hranjeni, imaju i neki kontakt sa ljudima do neke granice, jer će pokušati da posetiocima omoguće slikanje, maženje sa njima, do granice da ne budu ugrožni ni ljudu ni životinje.

(VIDEO) HEROJSKI PODVIG PSA koji je mislio da se vlasnik udavio!

Tanjug

Za 10 godina postojanja u ZOO vrtu u Jagodini, sa sadašnjim, rodilo se ukupno 13 maldunaca tigrova, podsetio je Jovanović.

ZOO u Jagodini ima više od 100 vrsta životinja sa oko 400 primeraka, ne računajući ptice i ribe, a godišnje ga poseti od 80.000 do 100.000 ljudi, najviše školskih ekskurzija.

(FOTO) PRAVI SREĆNIK! On ima prava da kaže svojoj dragoj da je SVINJA!

Tagovi: