11.12.2016.

12:10

Foto:

Srbija

HAOS U PROKUPLJU! Visok napon izazvao havariju, LJUDIMA POCRKALI SVI ELEKTRIČNI PARATI PO KUĆI!

Prema prvoj proceni do kvara na uređajima došlo je u tridesetak kuća. Kako svedoče stanovnici ove ulice koja je u širem centru grada, pregorevanju aparata prethodila je nenormalno jaka struja, koja se manifestovala jakim sijaličnim svetlom. 

- Samo je u jednom trenutku sijalica nenormalno zasvetlela, a onda je počelo da se puši kućište od računara. Zadimio se i televizor i u prvom momentu nisam znala šta nas je snašlo- kaže Dragica Dončić iz Drinske ulice. 

I njenim komšijama se desilo isto i kako svedoče sve se u sekundi dešavalo. Ova havarija izazvala je strah kod mnogih u ulici, pa su odmah svi istrčali iz svojih kuća. 

Pozvali su policiju, jer nisu znali šta ih je snašlo, pa dežurnu službu Elektrodistribucije u Prokuplju, koja je izašla na teren i privremeno kompletno ugasila struju. Ostavljena je samo ulična rasveta. 

- Sve od aparata što imam u kući je počelo da se puši i dimi. Uplašili smo se, ali se tako brzo dešavalo da nismo ni stigli da reagujemo - kaže Miodrag Stanojević. On se plaši da neće da im se nadoknadi šteta koja je nastala, iako im je u ED rečeno da je u ponedeljak prijave.

Jutros je struja ponovo uključena i za sada nema podataka šta je izazvalo ovu havariju. 


 

Tagovi: