26.12.2016.

14:34

Foto:

Srbija

VELIKA POMOĆ VLADE VRANJU Grad dobio iz budžeta 100 miliona dinara!

Ova pomoć je duplirana u odnosu na najavu premijera Aleksandra Vučića tokom poslednje posete Pčinjskom okrugu.

Gradonačelnik Milenković ocenio je da je ovo velika pomoć za Vranje, koja će biti iskorišćena za konsolidaciju gradskih finansija.

- Iz tekućih budžetskih rezervi Vlada Srbije izdvojila je 100 miliona dinara, što je samo dokaz istinske podrške i posvećenosti premijera Aleksandra Vučića Vranju.

Ova sredstva su od velikog značaja za konsolidaciju finansijskog stanja i iskoristićemo ih  za nastavak dekontaminacije pozorišta, uređenje vodovodne mreže u nekim ulicama, pre svega u Kajmakčalanskoj i na stečena dugovanja iz prethodnog perioda - najavio je Milenković.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović je naglasio da će ovaj transfer relaksirati finansije Grada i stvoriti uslove da se sledeće godine sredstva u tom iznosu opredele za, kako je rekao, neke pametne i korisne projekte.

- Premijer Vučić ne samo da je održao obećanje, već je i duplirao sredstva. Rukovodstvo grada će novac racionalno rasporediti i značaj ove finansijske podrške prepoznaće svi građani. Nismo vreme gubili kukajući nad nasleđenim stečenim stanjem u gradskoj kasi, već smo bili kreativni koliko nam je to manevarski prostor dozvoljavao - rekao je Stevanović.

Tagovi: