16.01.2017.

20:30

Foto:

Srbija

VRELINA NA DEBELOM MINUSU: U Brzeću izabrana "Miss kraljica snega Kopaonik 2017"

Prva pratilja ,,Miss kraljica snega Kopaonik 2017,, je Jelena Mitrović iz Vlasotinca, a druga Marina Gavrilović iz Bajine Bašte. Druga po redu Manifestacija ,, Zimske čarolije Kopaonik 2017,, održana je u subotu i nedelju veče u hotelu ,, Kopaonik,, u Brzeću, kraj Brusa.

Ovu veoma posećenu manifestaciju otvorio je direktor Tutističke organizacije Opštine Brus Dragoljub Marković.

- Sve je proteklo prelepo.Namera nam je da ovaj program izraste u tradicionalnu manifestaciju i prepoznatljiv brend ovog dela Srbije- kaže Dragoljub Marković, direktor Tuirističke organizacije Opštine Brus.

Radojica Barjaktarević

Manifestacija je već na otvaranju izazvala zapaženo interesovanje javnosti i privukla veliki broj zvanica, domaćih i stranih turista. Cilj je obogaćivanje pansionske ponude, promocija nacionalnog nasledja i razvoj turizma bruske komune i Brzeća kao nezaobilaznog mesta na turističkoj mapi Kopaonika.

Prvo veče manifestacije proteklo je u duhu narodne tradicije, a realizovani su raznovrsni sadržaji. Prisutni su uživali u zvucima davno zaboravljenih gajdi i gusala,u pesmama i igrama , a poseban užitak pružali su i izloženi vezovi žena iz Udruženja ,, Zlatne ruke Brusa,,.

Radojica Barjaktarević

Bogat kulturno umetnički program okupio je učesnike iz svih krajeva Srbije. Veoma zapaženu etno modnu reviju ispred kruševačke ,,Kreative,, I ,,Prela i posela,, iz Mionice na ovoj manifestaciji kreirala je Dragana Mijatović Petrović iz Kruševca.

KOPAONIK DOBIJA KRALJICU: Uz izbor za najlepšu devojku, etno veče i bogat muzički program!

Tagovi: