19.01.2017.

19:33

Foto:

Srbija

(FOTO) VERA JAČA OD MRAZA: Masovan odziv plivača za Bogojavljenje u Kruševcu!

U Varvarinu je učestvovalo je još tridesetak plivača, koji su na veoma hladnoj i zaledjenoj rečnoj vodi pokazali da je vera jača od mraza.

Časni krst do Zapadne Morave doneo je potpukovnik u penziji maratonac Svetislav Pavlović, dok su do Šavrana Časni krst donele dve dame Danica Točilovac i pomoćnik gradonačelnika Jelena Milanović. 

Radojica Barjaktarević

Do časnog krsta na Zapadnoj Moravi u Beloj vodi prvi je stigao dvadesetčetvorogodišnji Milan Vasković iz Stalaća, kome je ovo sedmo bogojavljensko plivanje. U Beloj vodi , kod Skele, uz tradicionalni prijatelski komšijski susret i lomljenje pogače čelnika Kruševca i Trstenika, kao i bogat kulturno zabavni program u hladnu Zapadnu Moravu tačno u podne skočio je 81 plivač.

Radojica Barjaktarević

Na drugom kraju Kruševca, na reci Rasini u Šavranu za Časni bogojavljsnski krst nadmetalo se 60 plivača, medju kojima i dve dame, a pobedio je dvadesetjednogodišnji Mihajlo Adžić, student iz Kruševca, član kluba ,,Rasina.

Radojica Barjaktarević

Najmladji učesnik ovog viteškog nadmetanja bio je dvanaestogodišnji Veljko Nikolić iz Šavrana, kome je ovo četvrto takmićenje. Nagrade učesnicima viteškog nadmetanja Kruševca uručio je gradonačelnik Dragi Nestorović.

Tagovi: