01.05.2017.

22:31

Foto:

Srbija

(FOTO) SVESRPSKA MOBA: Nastavljena gradnja gondole na Zlatiboru!

Zvezdana Gligorijević

Ovog puta su kopale teške mašine javnih preduzeća, a Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, poručio je da gradnja neće stati. On je pred oko dve do tri hiljade okupljenih rekao da Ministarstvo građevina godinama neće da izda građevinsku dozvolu, pa da oni na ovaj način, “svesrpskom mobom” kako je nazvao današnju akciju, žele da zaštite državni imovinu.

Zvezdana Gligorijević

- U Republičkom geodetskom zavodu se ta imovina od 2.213 hektara vodi da je državno vlasništvo, a ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila da predsednik opštine Čajetina hoće da gradi gondolu na tuđoj zemlji. Da li to znači da je za njih Srbija tuđa zemlja - rekao je Stamatović.

Zvezdana Gligorijević

S druge strane, ministarstvo je tvrdilo da sporno zemljište nije državno već Poljoprivrednog kombinata “Zlatibor” i da sa tim preduzećem vode upravni spor.

Zvezdana Gligorijević

Milan Stamatović sumnja da državna vlast tu zemlju želi da sačuva za svoje investitore, te zato ne da građevinsku dozvolu za najveću investiciju u poslednjih sto godina u ovom delu Srbije.

Ova investicija je vredna 13 miliona evra i finansira se iz budžeta opštine. Oprema za gondolu je nabavljena pre dve godine.

 

Tagovi: