17.05.2017.

18:12

Foto:

Srbija

POSETA ZA PAMEĆENJE! Kineska delegacija u Kruševcu!

U delegaciji pored predstavnika nacionalnog kongresa bili su i resorni menadžeri za oblast investicija, spoljne trgovine, ekonomije, zaštite životne sredine i spoljnih poslova.

Tema sastanka u Gradskoj upravi sa gradonačelnikom Kruševca Dragim Nestorovićem i njegovim saradnicima bila je unapređenje odnosa između dva grada u svim oblastima.

Gradonačelnik Nestorović je istakao važnost ove posete u kontekstu intenziviranja odnosa između NR Kine i Republike Srbije i posete premijera i novoizabranog poredsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog prisustva na forumu "Pojas i put za međunarodnu saradnju". Kako je rečeno, današnji susret deo je ,, lokalnog,, doprinosa globalnoj saradnji.

U svojoj izjavi, vođa kineske delegacije  Gu Čuming, zahvalio se na iskazanom gostoptimstvu i podsetio da je Memorandum o saradnji između Šenjanga i Kruševca potpisan još 2014. godine i da sa obe strabne postoji namera da se njegov sadržaj implementira u što većoj meri.

Gradonačelniok Nestorović istakao je da je intenzivni razvoj i širenje grada, uz dovođenje što većeg broja investitora i završetak kapitalnih infrastrukturnih projekata, strateški prioritet lokalne politike u narednom periodu.

U znak dobre saradnje i prijateljskih odnosa, gosti iz kine dobili su ključeve Kruševca, kao simboličan poklon grada otvorenog srca.

Tagovi: