13.06.2017.

23:57

Foto:

Srbija

OTVORENI BUCINI DANI: U Aleksandrovcu župskom počeo pozorišni festival posvećen delu Milosava Buce Mirkovića

U takmičarskom programu festivala, koji traje do 19. juna, biće izvedene predstave "Duh koji hoda" (Srpsko narodno pozorište), "Moje dete" (Beogradsko dramsko pozorište), "Ruža, uvela" (Pozorište "Bora Stanković", Vranje), "Vrapčić" (PULS teatar Lazarevac i Knjaževsko srpski teatar, Kragujevac) i "Hipnoza jedne ljubavi" (Zvezdara teatar, Beograd).

Predsednica žirija za nagrade je glumica Mira Banjac , a u žiriju su i glumci Ljiljana Stjepanović i Irfan Mensur, dobitnik nagrade za glumačko ostvarenje "Milosav Buca Mirković" na festivalu "Nušićevi dani,,.

Radojica Barjaktarević

Biće dodeljene sledeće nagrade: Zlatno zrno za najbolju mušku ulogu, Zlatno zrno za najbolju žensku ulogu, Zlatno zrno za najboljeg mladog glumca/glumicu, Zlatno zrno za glumačku bravuru, "Milosav Buca Mirković" za glumačko ostvarenje festivala i nagrada za najbolju produkciju "Minja Obradović".

Osmišljen je i bogat prateći program, a kuriozitet je nastup ruskog Teatra na Vasiljevskom koji je prijateljski poklon aleksandrovačkoj publici. Pod pokroviteljstvom Opštine Aleksandrovac program se odvija u aleksandrovačkom Domu kulture ,, Milosav Buca Mirković,,.  

 

Tagovi: