15.06.2017.

23:35

Foto:

Srbija

(FOTO) ZAGLUŠUJUĆI ZVUK SIRENA, LOKVE KRVI U CENTRU KRUŠEVCA: Ekipe Hitne pomoći, policija i vatrogasci položili ispit!

Policija, vatrogasci, ekipe hitne pomoći i druge službe izvlačili su teško povredjene putnike, od kojih je vozač motocikla ležao na asfaltu ispod automobila. Dva putnika su izvlačena iz dva auta, od kojih je jedan udario u motociklistu, a drugi u teretno vozilo.

Zavijajuće sirene hitne, policije i vatrogasne, te lokve krvi i vrisak rodjaka koji su stigli na lice mesta, samo su deo jezive slike, koja se večeras videla u Kruševcu.

Radojica Barjaktarević

Bila je to  vežba koju je u 19 sati realizovao Savet za bezbednost saobraćaja grada Kruševca, pod nazivom „Simulacija saobraćajne nezgode i spasavanje povređenih lica zajedničkim delovanjem svih nadležnih službi“.

U vežbi su učestvovali policajci, vatrogasci, medicinski tehničari, učenici Tehničke i  Medicinske škole glumci Kruševačkog pozorišta.

Radojica Barjaktarević

Na lice mesta prvo su pristigli rodjaci povredjenih, koji su u panici i kuknjavi pozvali policiju, a onda su sirene hitne pomoći, interventne i saobraćajne policije, kao i nekoliko vatrogasnih kola zavijajući sirenama pristigli na mesto dogadjaja.

Medicinski tehničari i sestre, zajedno sa vatrogascima i policijom izvlačili su najpre motociklistu, ispod ,,audija,, ,a  radi se o devojci koja nije nosila kacigu, potom i vozača automobila. Drugi automobil, koji se nalaziio prevrnut uz teretno vozilo , vatrogasci su morali da seku, kako bi iz njega izvlačili povređenu osobu.

Radojica Barjaktarević

Jeziva slika i brojka 43,u koju su naredjane  patike,cipele i druga obuća, govori o broju stradalih osoba u saobraćajnim nezgodama u poslednje tri godine. Reči opomene čule su se preko razglasa o tome koliko drumovi odnose žrtava, najčešće zbog ljudskog faktora, prebrze vožnje ili vožnje u alkoholisanom stanju.

Kad su ekipe za spasavanje završile posao, na mesto dogadjaja pristigli su istražni organi, tužilac, a za njima i šlep službe za odnošenje havarisanih vozila.

 Vežbu je pratio veliki broj gradjana, predstavnici vlasti i svih odgovornih subjekata, medju kojima i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović.

 

Tagovi: