16.07.2017.

23:14

Foto:

Srbija

ZAVRŠENA BELOVODSKA ROZETA: Laskavo priznanje uručeno prof dr Predragu Ristiću

Besedu o njegovom životu i radu govorio je Dušan Milovanović, istoričar umetnosti, a Rozetu je laureate uručila zamenik gradonačelnika Kruševca Vesna Lazarević.

- Ovakvi ljudi su proneli slavu Srbije, slavu pravoslavlja, a na ta dela svi moramo biti ponosni-rekla je Vesna Lazarević o vrsnom graditelju.

R.B.

Primivši nagradu čuveni profesor Univerziteta u Gracu i Beču, jedan od osnivača grupe Mediala, a sada slobodni umetnik i graditelj poručio je da oseća veliku radost što je sagledan čitav rad tokov njegove karijere i što je dospeo u krug dosadašnjih dobitnika ovog zapaženog priznanja.

R.B.

- Njegov život protomajstora ispunjen je projektima oko 90 crkvenih objekata u srpskim zemljama i u svetu, svuda gde Srbi žive. Dobitnik je i nagrade princa Čarlsa, a gradio je poput Rada Neimara (Rada Borovića) crkve sa skladom, nebesko –zemaljskom krasotom i dušom,, čulo se na završnoj večeri ,,Belovodske rozete,, .

R.B.

Prigodan kulturno umetnički program izveli su i Milan Milićević, ,,Prva harmonika Sokobanje", Dajana Djokić, pobednik Festivala frulaša u Prislonici, te ,, Kopaonička frula ,, iz Brusa.

Tagovi: