22.09.2017.

23:34

Foto:

Srbija

DUH MOSKVE U KRUŠEVCU: Trodnevnom manifestacijom biće obeleženo 870 godina od osnivanja ruske prestonice!

Tim  povodom u Gradskoj upravi Kruševca  danas je priredjen  prijem za narodne umetniče- soliste Državnog folklornog ansambla ,, Rusija,,  Ljudmile Zikine iz Moskve i vokalne solistkinje Nadežde Krigine.

Državni  ruski ansambl broji 26 članova i oni će u Kruševačkom pozorištu na drevnim, autentičnim ruskim instrumentima  izvoditi narodne, tradicionalne pesme, ali i klasičan repertoar neprocenjivog ruskog muzičkog blaga. Vokalna solistkinja je Nadežda Krigina.

Irina Miljkovic, predsednica Udruženja „Sveslavica,,  kaže da je Kruševac jedini grad , posle Beograda u Srbiji, kome je pripala čast da organizuje manifestaciju posvećenu Moskvi i time produbljuje i neguje srpsko-rusko prijateljstvo.

Radojica Barjaktarević

Manifestaciju ,, Dani Moskve u Kruševcu,, , inače, organizuju Turistička organizacija grada Kruševca i Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije ,, Sveslavica,, , pod pokroviteljstvom Ambasade Ruske federacije u Beogradu i Grada Kruševca , uz finansijsku podršku moskovskog Doma sunarodnika i Grada Kruševca.  

Suznana Milosavljević, direktor Turističke organizacije Kruševca kaže da manifestacija traje  tri dana, a pomoć u organizaciji pružili su Eparhija kruševačka, RCNK,, Ruski dom u Beogradu,, , Kruševačko pozorište, Kulturni centar Kruševac i Narodni muzej Kruševac.

U subotu , 23. septembra, u porti crkve Lazarice biće otvorena izložba ,, Moskva pravoslavna,, a u subotnje predvečerje na istom mestu održaće se koncert Hora Ruskog doma. U Pionirskom parku u nedelju, 24. septembra ,održaće se Likovna kolonija ,, Moskva u očima Kruševljana,,   i kviz ,, Šta znamo o Moskvi,,.

 

Tagovi: