23.09.2017.

15:23

Foto:

Srbija

ČARAPANSKI AJVAR PREPLAVIO KRUŠEVAC na manifestaciji "Izađi mi na teglu"!

Produkcijska kuća "Bašta Mašta" i Turistička organizacija Kruševca organizatori su jedinstvene, konceptualno neobične, autentične i prepoznatljive  manifestacije Kruševca koja je prošle godine proglašena za najbolju u Srbiji.

Kulinarsku manifestaciju zabavnog i takmičarskog karaktera sa celodnevnim programom otvorile su direktor Turističke organizacije Kruševca Suzana Milosavljević i pomoćnik gradonačelnika Vesna Lazarević.

Insajder

U spremanju najboljeg čarapanskog ajvara nadmetaće se petnaest takmičarskih ekipa, mada je prijavljeno daleko više iz kruševačkih mesnih zajednica. Komisija će odabrati najbolji ajvar iz Kruševca, a pobednička ekipa poneće titulu kralja ajvara i takmičiće se 14. oktobra u Sokobanji za najbolji ajvar u Srbiji.

Suzana Milosavljević kaže nam da su za pobednike ekipe spremljene vredne nagrade, a to su šporeti smederevci, drva, paprike, ulja i druge đakonije koje čuvaju bake u spremanju slatkih tajni…

Insajder

Za decu je organizovan poseban program "Takmičarske igre za decu", a proradila je i "Tegla bazar" na kome posetioci razgledaju, degustiraju i kupuju domaće proizvode.

Sve to nadmašuju mirisi ajvara i pogače ispod sača. Proglašenje pobednika planirano je u predvečerje, po završetku rada takmičarske komisije.

                                                                                      

Tagovi: