07.10.2017.

17:49

Foto:

Srbija

DRAMA U UŽIČKOJ BOLNICI: Hirurg "za odrasle" spasao život osmogodišnjem dečaku!

U bolnici nije bilo dežurnog dečijeg hirurga, jer su sva tri na bolovanju, a nije bilo nijednog slobodnog sanitetskog vozila, kako bi dete prebacili u Beograd, u Tiršovu ulicu. Saniteta nije bilo, jer su svi bili na putu, koji su prevozili ranije pacijente do bolnica u Čačak i Beograd, zato što u Užicu nije radio skener.

- Jedina opcija je bila da dečaka operiše hirurg dr Edin Mutevelić, koji je bio dežuran. Hteo sam da ga vozim sam u Beograd, ali doktor nije dao jer je trebala pratnja sestre i lekara u sanitetskom vozilu, koga nije bilo. Dete je bilo pod visokom temperaturom, pun vode, pretila mu je sepsa, pa doktor nije bio siguran da li dete može preživeti put - priča deda deteta D. Tanović.

Porodica je bila očajna.

- Doktor nam je rekao da ne radi operacije na deci, da su za to obučeni dečiji hirurzi, ali je odjednom prelomio i odlučio da on operiše. S nestrpeljenjem smo čekali šta će se desiti i hvala Bogu, doktor je operisao i spasao nam dete - dodao je deda sa očima pun suza.

Z.G.

Dr Edin Mutevelić, kome je ostalo samo par meseci do penzije, rekao je da mu je to bila jedna od najtežih odluka u životu.

- Dečija hirurgija nije isto kao hirurgija koju ja svaki dan radim, a i porebni su manji instrumenti, nego sa kojima ja radim. Srećom sve se dobro završilo. Dete je sada dobro i prebačeno je na odeljenje dečije hirurgije i o njemu će se, pošto su kolege na bolovanju, brinuti pedijatar – rekao je dr Mutevelić.

(VIDEO) LEKARI SE SVAĐALI ZA VREME OPERACIJE! Snimak koji je izazvao bes širom sveta!

Tagovi: