07.11.2017.

22:50

Foto:

Srbija

SMOTRA VATROGASACA U KRUŠEVCU: Zasedao štab za vanredne situacije, izvršene poslednje pripreme PRED LEDENE DANE

Sednici, kojom je predsedavala zamenik gradonačelnika Vesna Lazarević , prisustvovali su načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić i predsednica Skupštine grada Kruševca Jasmina Palurović.

Radojica Barjaktarević

Štab je razmotrio vise pitanja, medju kojima i plan zimske službe održavanja državnih puteva i lokalnih saobraćajnica, epidemiološku situaciju i stanje na akumulaciji jezera Ćelije.  S tim u vezi, Kruševačkom JKP ,, Vodovod,, naloženo je da postavi zaštitnu rampu za ulaz na ,,pistu,, jezera Ćelije i vrši kontrolu ulaska na ovoj lokaciji.

Sekretarima mesnih zajednica naloženo je da se uz pomoć Centra za socijalni rad I Doma zdravlja ažuriraju spiskovi potencijalnih ugroženih, posebno staračkih samačkih domaćinstava i iste dostave svim nadležnim službama.

Radojica Barjaktarević

- ,Sve službe iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite na gradskom nivou obavezuju se da ažuriraju spisak beskućnika i preduzmu sve preventivne mere oko njihovog privremenog zbrinjavanja, posebno tokom ledenih dana- stoji u jednom od zaključaka Gradskog štaba.

Radojica Barjaktarević

Komandant Vatrogasno-spasilačke jedinice Kruševac Vladica Stanković podsetio je na današnji dan 1834. godine, kada je  po naredjenju Knjaza Miloša, ministar tadašnjih unutrašnjih dela Djordje Protić doneo Uredbu za gašenje požara.

U sastavu Vatrogasno-spasilačke jedinice Kruševac, inače, nalaze se i čete iz Trstenika, Aleksandrovca, Brusa i Ćićevca. Ovom prilikom kao ilustracija rada, organizovan je i prikaz opreme VSJ Kruševac.

KRUŠEVAC IDE U KORAK SA EVROPOM: Dan bez automobila 22 septembra!

KRUŠEVAC PAMTI PRIJATELJE: Obeleženo 100 godina od smrti škotske lekarke Elsi Inglis!

Tagovi: