15.12.2017.

21:05

Foto:

Srbija

SNAŽAN VETAR BRIŠE SRBIJOM: Olujni oblaci donose sneg, evo kada će se SVE ZABELETI!

U zemljama regiona izdata su upozorenja zbog jakih udara vetra, sa kišom, a u višim predelima sa snegom. 

U većem delu Srbije danas je vreme toplo i oblačno. Jako nevreme, praćeno olujnim vetrom zadesilo je međutum region Kopaonika.

Sutra se očekuje pad temperature, a početkom nedelje očekuju se snežne padavine.

Na području Beograda sutra će biti umereno i potpuno oblačno, vetrovito i toplije, kasnije poslepodne i uveče povremeno sa kišom. Duvaće vetar umeren, povremeno i jak, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 8, najviša dnevna oko 16 stepeni stepeni. Sneg se očekuje u utorak.

U Novom Sadu danas oblačno sa povremenom kišom, koja bi već u toku noći mogla preći u slabiji sneg. Temperatura od 4 do 15 stepeni. Tokom vikenda očekuje se znatan pad temperature i zahlađenje.  

Na jugu Banata duvaće umeren i jak, južni i jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine. I u narednim danima prognozira se slično vreme, oblačno i hladnije u većini mesta, mestimično sa kišom uz umeren, povremeno jak vetar.  

OLUJA NAPRAVILA HAOS NA TARI! Vetar lomio jele, naneta ogromna šteta

U centralnoj Srbiji danas oblačno sa kišom. Temperatura između 7 i 10 stepeni. U subotu pljuskovi, u nedelju zahlađenje, dok se u ponedeljak u Kragujevcu i okolini očekuju snežne padavine.  Samo će se u subotu pre podne na jugoistoku Srbije zadržati suvo i toplo vreme uz umeren, na planinama jak i olujni južni i jugoistočni vetar. 

U Čačku danas i sutra slaba povremena kiša, u nedelju hladnije mestimično sunčano. Od ponedeljka će se zabeleti i u Čačku, a temperatura će se tokom noći spustiti do minus pet.  

U Nišu danas oblačno s kišom, temperatura od 8 do 12 stepeni. U subotu pljuskovi, uglavnom u kasnim popodnevnim časovima. U nedelju hladno i suvo sa periodima sunčanog vremena. Od ponedeljka pad temperature sa susnežicom i snegom.  

ZLATIBOR I KOPAONIK

U planinskim predelima provejavanje slabog snega, a uveče i tokom noći nove padavine. Na Zlatiboru do ponedeljka povremena kiša, kada se očekuje sneg. Dok na Kopaoniku sneg provejava i danas, sa maksimalnom dnevnom temperaturom 3 stepena.

Tagovi: