13.01.2018.

23:47

Foto:

Srbija

BOGDAN MITROVIĆ NA SLOBODI OTVORIO DUŠU: Ni kriv ni dužan bio sam u zatvoru, ali istina je jača od ZAVERE ALBANACA!

Iako su se svi prema meni ophodili korektno, pošto sami bio najstariji pritvorenik u paviljonu za Srbe Euleksovog zatvora kod Podujeva, teško je biti u lancima, kaže on za Novosti.
Mitrović je bio osumničen za ratni zločin protiv civilnog stanovnistva, a sve na osnovu svedočenja komšije Albanca. 

- Kada su me 28. avgusta nadomak Mušutišta iz autobusa u kojem su mi bile supruga i dve kćerke izveli kosovski specijalci i kada su mi potom na saslušanju pred istraznim sudijom naveli da me terete za nekakav ratni zločin, u prvi mah ih nisam ni razumeo- priča Bogdanović.

- Nisam mogao da poverujem da mi pripisuju tako nešto strašno, pogotovu što svi u Suvoj Reci, i Srbi i Albanci, znaju da nikada, ama baš nikada, nisam bio nasilan i da sam se izuzetno dobro slagao sa svim komšijama- kaže on.

U prilog tvrdnji da se odlično slagao i sa komšijama Albancima, kaže da su svi svedoci koji su se pojavili na suđenu govorili u njegovu korist.

- Od kada smo izbegli iz rodnog sela išli smo bar desetak puta i nije bilo problema. Međutim, baš onaj koji mi je uzurpirao imovinu, Ðeljadin Sadukaj, postao je glavni u radnoj grupi za povratak raseljenih Srba u Suvoj Reci. Tada su počeli problemi- priča Mitrović.

Kako kaže, suština zbog čega je nepravedno završio u zatvoru želja Sadukaja da mu otme imovinu, ali i namera da se raseljeni Srbi zaplaše kako ne bi pomišljali na povratak. 

(FOTO) MISLIO NA PORODICU I NA KOSOVO! Bogdan Mitrović stigao kući u Međuložje, Đurić mu poželeo dobrodošlicu

Tagovi: