17.01.2018.

07:07

Foto:

Srbija

TOPLIJE SA KIŠOM, a onda zahlađenje sa snegom!

U Timočkoj Krajini, zbog niske temperature, kiša će se lediti na tlu. 

Poslepodne i uveče u većem delu zemlje kiša će preći u sneg, dok se na severu očekuje postepeni prestanak padavina. U toku noći očekuje se delimično razvedravanje. 

Uujutro i prepodne uglavnom će duvati slab i umeren, južni i jugozapadni, u planinskim predelima povremeno jak vetar, a poslepodne i uveče u svim krajevima biće u pojačanju i skretanju na severozapadni. Ponegde su mogući i udari olujne jačine.
Najniža temperatura biće od 2 do 7, a najviša temperatura od 5 na severozapadu do 12 na jugoistoku Srbije, poslepodne i uveče u osetnijem padu. U Timočkoj Krajini biće hladnije, od -6 do 2 stepena.

U Beogradu će ujutro i prepodne doći do jačeg naoblačenja s kišom i lokalnim pljuskovima. Poslepodne je, uz pad temperature, moguć i kratkotrajan sneg, a do uveče se očekuje prestanak padavina. U toku noći delimično razvedravanje. 
Temperatura će ujutro biti oko 6, a tokom dana u padu, uveče oko nula stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 24. januara , u četvrtak se očekuje razvedravanje u svim krajevima. Ujutro i prepodne duvaće umeren i jak severozapadni vetar, koji će poslepodne biti u slabljenju i skretanju na južni i jugozapadni. U petak se na severu Srbije, a od subote i u zapadnim krajevima očekuje novo naoblačenje s kišom, na visokim planinama sa snegom, dok će se na istoku i jugoistoku zadržati suvo. 
Za dane vikenda u košavskom području duvaće umeren, povremeno jak, jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura u većini mesta od 8 do 12 stepeni. Početkom naredne sedmice biće oblačno i hladnije, u nižim predelima sa mešovitim padavinama (kišom i snegom), a na planinama sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača. 

Tagovi: