04.02.2018.

10:41

Foto:

Srbija

DODELJENJE ZLATNE KACIGE! U Kruševcu završen konkurs za pisanu formu i karikaturu!

Žiri je Prvu nagradu za karikaturu dodelio Muhamedu Đerleku iz Novog Pazara. Drugu nagradu poneće Luc Vremmen iz Belgije, a treću Saša Dimitrijević iz Niša. U ovoj kategoriji dodeljeno i 12 diploma iz desetak zemalja u okruženju, kao iz Turske, Ukrajine i Rusije.

Zlatna kaciga  za priču "Ovo jeste moj potpis, ali…" pripala je  Vladislavu Vlahoviću iz Crne Gore, za pesmu  Vojislavu Miliću iz Beopgrada, a za aforizam Dragiši Pavloviću Rasinskom iz Kruševca. Nagradu "Rade Brka" za 2018. godinu pripala je  Veselinu Milićeviću iz Vrbasa.

Prvu nagradu za mlade do 18 godina za karikaturu i strip poneće Nikolina Jovanović iz Pančeva. Druga nagrada pripala je Evi Ostojić iz Čačka, a treća Filipu Karanu iz Beograda. Specijalne nagrade u ovoj kategoriji pripale su Milici Todorović iz Čačka i Minji Kovač iz Pančeva.

Prva nagrada za pisanu formu za mlade do 18 godina dodeljena je Muhamedu Durakoviću iz BiH, druga Milici Miždalo iz Belog Potoka, a treća Teodori Radonjin iz  Dolova kod Pančeva. Specijalne nagrade u ovoj formi dodeljene su Đorđu Živkoviću iz Belog Potoka i Ahmedu Halibašiću iz BiH.

Nagrade dobitnicima biće uručene 1. aprila na Dan šale, do kada će se saznati i ko je ovogodišnji nosilac titule Vitez od Čarapanije.

                                                                                                        

Tagovi: