01.03.2018.

21:56

Foto:

Srbija

SRBIJO, POMOZI! Humanitarni koncert za Slađanu!

Slađana Stojanović , rođena 1996. godine, bila je zdrava i rodila je troje dece. Iznenadni simptomi koje je osećala skoro desetak dana zamaranje, ubrzan rad srca i gušenje, bili su razlog posete lekaru. Nakon detaljnih analiza dijagnostifikovana joj je akutna mijeloidna leukemija. Odmah je hospitalizovana i borba sa  brzom i opakom bolešću je započeta. 

Do sada je prošla kroz četiri ciklusa hemoterapije, a nakon sprovedene prve, postignuta je hematološka remisija. Iako je prošla četiri ture hemioterapije, bolest se vratila. Ova majka troje dece će morati na transplantaciju kostne srži, a za to njena porodica nema dovoljno novca.

Kako su organizatori saopštili, svoje učešće na ovom koncertu najavilo je 15 kulturno umetničkih društava sa teritorije opštine Varvarin i susednih opština. Takođe, najavljeno je i gostovanje i nekoliko vokalnih solista. Cena ulaznice za ovaj veliki humanitarni koncert iznosiće 200 dinara, a početak je zakazan za 18:00 sati.

Privatna arhiva

U varvarinskoj Hali za Slađanu će igrati Dečji folklorni ansambl “Čarapani” iz Кruševca i kulturno umetnička društva “Abrašević” iz Paraćina, “Vojvoda Prijezda” iz Stalaća, “Mladost” iz Makrešana, veterani КUD “Moravac” iz Ćićevca, “Jovan Кursula” iz Varvarina, “9. Avgust” iz Lučine, “Spasovdanski vez” iz Drenovca, “Boško Jugović” iz Bošnjana, “Polet” iz Padeža, “Vuk Кaradžić” iz Orašja, “Sanja Milenković” iz Donjeg Кatuna, КUD “Gornji Stepoš”, “Dejan Miletić” iz Bačine i “Кolo” iz Obreža.

Organizatori pozivaju stanovnike Varvarina i okolnih mesta da svojim prisustvom daju podršku Slađani i apeluju na sve koji su u mogućnosti da pomognu njeno lečenje uplatama na dinarski račun: 205-9011007235350- 69 i devizni račun: 9031024645644, kod Кomercijalne banke, kao i slanjem SMS poruke sa sadržajem 413 na broj 3030.

Tagovi: