05.03.2018.

06:51

Foto:

Srbija

MIRIS PROLEĆA! Jutro počelo s mrazom, tokom dana LEP PLUS!

Uveče će početi da pada slaba kiša, a na visokim planinama će biti suznežice i snega, saopštio je Hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, istočni i jugoistočni, u košavskom području jak, mestimično i olujni. Jutarnja temperatura kretaće se od minus sedam na severu do dva stepena na jugu, a najviša dnevna od četiri do devet, u Timočkoj Krajini oko jedan stepen Celizujsa. 

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, toplije i vetrovito uz jak, povremeno i olujni jugoistočni vetar. Uveče i tokom noći opovremeno sa slabom kišom. Jutarnja temperatura će biti oko minus dva, a najviša dnevna oko pet stepeni Celzijusa. 

U Srbiji će narednih sedam dana biti umereno i potpuno oblačno i toplije, mestimično sa kišom, uz otapanje snega, samo će u petak i u subotu biti bez padavina. Slično vreme će biti i u Beogradu. 

Biometeorološka situacija će relativno nepovolјno uticati na hronično obolele i osetlјive osobe. Oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa disajnim problemima. Nervoza i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

Tagovi: