17.04.2018.

19:17

Foto:

Srbija

RAŠKA DOBILA FABRIKU! Posao za više stotina radnika!

Ugovor o davanju pod petnaestogodišnji zakup objekta koji se prostire na 11.500 kvadrata potpisali su predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić i direktor "Lus protekta" Sava Mitrović.

- Odmah će početi pripreme za početak proizvodnje koja mnogo znači našoj opštini jer će u ovoj fabrici raditi nezaposleni iz Raške ali i severnog dela Kosova i Metohije. Za pet do šest meseci očekujemo prve isporuke gotovih uniformi - rekao je Rakitić.

Informer

Ova fabrika, koja je izgrađena zahvajujući dobroj saradnji predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šeika UAE  Kalife bin Zajeda al Nahjana, nedavno je predata u vlasništvo opštini Raška.

Direktor beogradske firme, kojoj je izdata ova fabrika, Sava Mitrović kaže da su neke mašine već dopremljene u Rašku.

- Čim obezbedimo kvalifikovane radnike započećemo sa proizvodnjom. Najpre ćemo zaposliti oko stotinu radnika a kasnije još nekoliko stotina - rekao je Mitrović i dodao da "Lus protekst" svoje proizvode prodaje širom Evrope i Amerike.

Informer

  Novoizgrađena fabrika izdata je po ceni od 6.902 mesečno a zakupac je u obavezi da snosi sve troškove održavanja objekta, električne energije, PTT i drugih komunalnih usluga.

JOGA SMIRILA UZBUĐENJE! Suzana Puškaš iz Kule bila ubeđena da će u nagradnoj igri dobiti stan!

Tagovi: