20.04.2018.

16:16

Foto:

Srbija

E SAD ĆEMO DA SE KUVAMO I PEČEMO! U Srbiju stižu letnji dani, BIĆE I DO 28 STEPENI!

Kratkotrajno zahlađenje očekuje nas u ponedeljak uveče, kada će u većem delu Srbije pljuštati kiša, a biće i blagog pada temperature.

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da nas danas očekuje veoma topao i sunčan dan.

- Danas ćemo uživati u sunčanom i toplom danu, sa maksimalnom temperaturom do 24 stepena. Čak ni jak severac koji će duvati neće moći ni na kratko da nas rashladi. Jedino će na jugu i jugoistoku biti oblačno, ali bez padavina - priča Đurić.

Naš sagovornik napominje da će svaki naredni dan biti sve topliji, a najviša temperatura prognozirana je za ponedeljak. Ipak, tokom noći očekuje nas blago zahlađenje praćeno jakom kišom.

- Svaki naredni dan biće sve topliji i topliji, a dnevne temperature biće za oko 10 stepeni više od proseka za ovo doba godine! Sutra se očekuje 25, u nedelju do 27, a u ponedeljak do čak letnjih 28 stepeni! Kratkotrajno zahlađenje tokom noći doneće pljuskovi sa grmljavinom. Kiša će početi prvo na zapadu naše zemlje u ranim večernjim satima, ali već tokom noći ovakvo vreme seli se u sve predele Srbije - kaže Đurić i dodaje:

- Ipak, od utorka, pa sve do petka vraća nam se sunce i visoke temperature. Nakon ove tople nedelje, tokom sledećeg vikenda ponovo dolazi do vremenskog obrta, pa nas očekuje smena sunca i oblaka sa dosta kiše - prognozira Đurić.

Toplije od proseka
Dnevne temperature biće za oko 10 stepeni više od proseka za ovo doba godineĐorđe Đurić, meteorolog
Tagovi: