03.06.2018.

00:42

Foto:

Srbija

U KRUŠEVCU OŽIVELA LAZAREVA EPOHA: Od viteškog megdana do spektakularnog SREDNJEVEKOVNOG VENČANJA!

Na viteškom megdanu medju srednjovekovnim zidinama kasno sinoć i danas koplja i mačeve ukrštalo je desetak viteških udruženja sa preko 100 vitezova. Dok igre traju medju šatorima, u Lazarev grad i pored crkvom Lazaricom pristizali su ljudi svih uzrasta u grupama. 

Radojica Barjaktarević

U nedelju je centralni dogadjaj ove tradicionalne vidovdanske manifestacije. U crkvi Lazarici po srednjevekovnim običajima u 12 sati venčaće se tri bračna para: Aleksandar Jovanović i Dušica Milutinović, Tamara Đurđević i Igor Mladenović i Mladen i Radmila Kostić, svi iz Kruševca . Oni će imati posebnu pratnju vitezova, plemića i princeza, čemu će prethoditi gađanje jabuke iz luka spretnih streličara.

Besplatno, pravo srednjevoikovno venčanjje,  organizovala je Turistička organizacija Grada Kruševca, a  bračne parove , kao i prethodne dve godine, očekuje besplatno nagradno letovanje na Stavrosu, gradu pobratimu Kruševca.

undefinedRadojica Barjaktarević


Suzana Milosavljević, direktorka Turističke oprganizacije Kruševca za kraj juna najavljuje novu veliku feštu.

- Posle prve manifestacije ,, Viteški megdan u Lazarevom gradu,, koja  oslikava Kruševac kroz istoriju i našu tradiciju, krajem juna sledi druga,  savremena moderna turistička atrakcija ,, Kruševac kroz oblake,,. Treći medjunarodni festival balona održaće se 30. juna i 1. jula na kruševačkoj Bagdali. 

R.B

Za posetioce  festivala na Bagdali prvog dana vikenda biće koncert grupe ,, Van Gog,, a u nedelju, drugog dana o manifestacije,, Kruševac kroz oblake,, nastupiće Dejan Petrović i orkestar ,,Big bend,, a biće tu i još mnoštvo drugih atraktivnih programa- kaže Suzana Milosavljević.

(FOTO) VITEŠKI MEGDAN U LAZAREVOM GRADU: Velika fešta u Kruševcu završava spektakularnim SREDNJEVEKOVNIM VENČANJEM!

Tagovi: