09.06.2018.

21:16

Foto:

Srbija

NA SLOBODIŠTU ZAPALJENA VIDOVDANSKA BAKLJA: Uz podršku dece iz kruševačkih vrtića, gradonačelnica otvorila MANIFESTACIJU "VIDOVDAN 2018."

U kruševačkom amfiteatru Slobodišta, pred više hiljada gledalaca, u predvečerje počela je manifestacija ,,Vidovdan 2018,,. Svečanost su otvorili najmlađi Kruševljani, a Povelju ,,U ime živih,, po tekstu Dobrice Ćosića, pročitala je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Vidovdanska bakljaR.B.

Vidovdanska baklja

 Tradicionalna završna priredba predškolaca ove godine održana je pod nazivom ,, "Dete u svetu crtanih junaka" , a najavila ju je Vesna Živković, direktorka Predškolske ustanove "Nata Veljković" . 

Ona je rekla da je ova tema veoma bliska deci, jer je proistekla iz njihovog svakodnevnog vaspitno- obrazovnog rada. Na priredbi je učestvovalo preko 1.000 predškolaca sa gradskog i seoskog područja. 

R.B.

Oni su nastupili u 9 različitih slikovnih tačaka, a voditelji programa bila su deca vrtića, koji su kroz autentičnu najavu mališane uveli u razigrani svet mašte, igru i pesmu, kojom se simbolično opraštaju od bezbrižnog detinjstva, otvarajući vrata novog života- škole i obrazovanja.

Ovim je u Kruševcu počela zvanična proslava Vidovdana, koja će se završiti 29. Juna, koncertom godine Zdravka Čolića na ovom istom mestu, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Kruševca.

(FOTO) CEO KRUŠEVAC SLAVI VIDOVDAN: Evo kako će čarapani obeležiti sećanje NA SVETOG CARA LAZARA I NJEGOVE VITEZOVE!

(FOTO) VITEŠKI MEGDAN U LAZAREVOM GRADU: Velika fešta u Kruševcu završava spektakularnim SREDNJEVEKOVNIM VENČANJEM!

Tagovi: