11.06.2018.

09:50

Foto:

Srbija

SRBIN KOMANDANT AMERIČKE BAZE NA KIM OTIŠAO NA LITURGIJU, PA PORUČIO: Srbi nemaju čega da se boje!

On sam je to ovako objasnio:

- Svake nedelje odlazim na liturgiju u neku od crkava na Kosovu, a ove nedelje sam izabrao Crkvu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici. Crkva je baš lepa, uživao sam u liturgiji i horu. Sjajno je videti ovoliko ljudi na liturgiji - naveo je Dučić.

Na pitanje da li Srbi na severu imaju razloga da se boje, Dučić je jasno odgovorio "ne", a kad je reč o seriji incidenata u kojima su srpski živalj i njihova imovina bili na udaru, kaže:

- Prepoznali smo u poslednje vreme privremeni porast nasilnih incidenata. O tome smo razgovarali sa komandantom Kfora. Radimo sa policijom Kosova na povećanju broja naših patrola na tim područjima kako bismo povećali prisustvo Kfora i sprečili takve napade - rekao je Dučić za TV Most.

(VIDEO) VOJSKA SRBIJE RAZBILA AMERIKANCE U BONDSTILU! 6:1 za Srbe u fudbalu!

Interesantno, poseta pukovnika Dučića severu Kosmeta dolazi nekoliko dana nakon što je američki ambasador Delavi najoštrije osudio nasilje i napade nad Srbima, ali je u tome ostao usamljen jer mu se nisu pridružili diplomatski predstavnici drugih zapadnih zemalja. 

Podsećanja radi, i predsednik Aleksandar Vučić je nedavno pričao o talasu nasilja nad srpskim življem na KiM.

- To su koordinisani i isplanirani napadi na Srbe. To uopšte nije slučajno. Ne možete reći da nije etnički motivisan napad ako napadnete sveštenika i decu. Na sve to Evropa je ćutala. Da budem fer, odlično je reagovao američki predstavnik na Kosovu, koji je te napade nazvao pravim imenom - naveo je Vučić.

KOMANDANT BONDSTILA DUČIĆ PRIZNAO: Nažalost, bilo je nekih incidenata nad Srbima! U oblastima koje ja kontrolišem je MIRNO I SIGURNO!

Tagovi: