12.09.2018.

15:44

Foto:

Srbija

BRIGA O ZAPOSLENIMA! Fabrika "Leoni" otvorila ambulantu i apoteku

U planu je i otvaranje vrtića. Sve građevinske radove kao i opremu za ambulantu finansirao je "Leoni" sa 40. 000 evra, a prokupačka apoteka je opremila prostor. 

U ambulanti će u saradnji sa Domom zdravlja Prokuplje raditi medicinska ekipa od 8 do 14 časova svakog radnog dana, a ukoliko postoji potreba, radno vreme će se i produžiti. 

- Ovo jeste pilot projekat kkoji ima za cilj pre svega da poboljša zdravstveno stanje zaposlenih. Nama je važno da zaposleni budu zdravi i ovo je način da im pomognemo da što brže dođu do zdravstvenih ustanova. Kako "Leoni" ima fabrike i u Nišu i Malošištu, a u toku je izgradnja i fabrike u Kraljevu, ovaj projekat ostarićemo i u ostalim fabrikama - kazao je generalni direktor Kompanije "Leoni" Klemens Saks. 

U ambulanti će se zaposlenima pruužati sve zdravstvene usluge koje imaju i u Domu zdravlja, počevši od zbrinjavanja urgentnih stanja, do pregleda hroničnih pacijenata.  U Apoteci će uzimati prepisane lekove na recept, ali i sva ostala farmaceutska sredstva. 

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović naglasio je da će lokalna samouprava podržava ovu inicijativu i da će i nadalje uvek poomagati svim privrednim subjektima, kao i Kompaniji "Leoni" koja je najveći u Prokuplju. 

"Leoni" je prema broju zaposlenih najveći strani investitor u Srbiji.                        

Tagovi: