Autor: Informer.rs

19.09.2018.

21:37

Foto:

Srbija

(FOTO) 55. ŽUPSKA BERBA: U Aleksandrovcu počinje manifestacija za sve ljubitelje vina

Najveća svetkovina vinara i vinogradara Župe do nedelju uveče, 23. septembra, okupiće brojne majstore vina i izlagače, kao i sve ljubitelje ovog rajskog nektara, pitkog župskog vina, koje će sa Fontane vina točiti besplatno za sve koliko ko hoće i može dok traje berba.

Fontanom vina sve dok traje berba točiće besplatno vinova ružica, rajsko mlado vino. Uz gurmanluke dobrodošlice i čašicu Župskog vina u Vinskoj ulici, očekuje se oko 40 hiljada posetilaca, koji će imati priliku da učestvuju u karnevalu i prisustvuju defileu učesnika Župske berbe, da posete brojne koncerte i izložbe, kao što je Poljoprivredna izložba gde će brojni izlagači predstaviti neizmerno bogatstvo ove prapostojbine vina.

Informer

Sjajne stalne postavke Muzeja vinarstva i vinogradarstva kao i Zavičajnog muzeja Župe dopunjene su novim izložbama iz drugih gradova, pripremljena je Poljoprivredna izložba sa proizvodima iz Župe, međunarodni festival folklore za decu i odrasle, Vinski pesnički susreti i biblioteka pod otvorenim nebom.

Informer

Organizovano je i čak pet velikih koncerata izvođača različitih muzičkih žanrova (Snežana Đurišić, Ex Revolveri, Bane MVP, Neverne bebe i poslednje večeri Berbe koncert Lepe Brene).

Ovogodišnja Župska berba odvijaće se pod motom "Moja Župa, moja okeanija, od slavskog kolača zemlja svečanija"!

Tagovi: