Autor: Informer.rs

22.09.2018.

21:03

Foto:

Srbija

(FOTO) GODINU DANA EKO STEP PELETA: SERTIFIKAT JEDINI GARANT KVALITETA

Za kratko vreme, Eko step pelet uspešno se pozicionirao na tržištu. U fabriku je za godinu dana uvezeno 55.000 m3 drveta i proizvedeno skoro 25.000 tona peleta vrhunskog  kvaliteta, a kontinuiranim ulaganjem u ekološku proizvodnju i razvojem proizvoda napravili su efikasno gorivo koje sporije i ravnomerno sagoreva,koje je praktično za skladištenje, ostavlja vrlo malo pepela, a cenovno je dostupno svima.
 
- Tačno pre 365 dana počeli smo i trasirali put u budućnost. Napravili smo za to vreme dobar i kvalitetan proizvod, pozicionirali brend, stvorili krug dobrih poslovnih partnera i formirali dobar mladi radni tim pun entuzijazma. Naravno, cela naša organizacija je čitave godine bila orijentisana ka potpunom zadovoljenju krajnjih kupaca.

- Ključ je da smo definisali uspeh u skladu sa našim ličnim vrednostima, onim što je nama važno.  Imali smo strategiju i ideju kao nešto jako važno, ali pravi izazovi su bili svakodnevne akcije. Od danas nastavljamo novu dinamičnu godinu rada, sa novim izazovima i velikom željom da buduće uspehe proslavimo na sličan način - ističe direktorka Svetlana Božinović osvrćući se na prvu godinu rada fabrike.

Informer

U Kompaniji dodaju i da je prodaja peleta, pre svega na domaćem tržištu, kao i rast izvoza, njihova trajna poslovna orijentacija, a da su na dobrom putu pokazuje i činjenica da su početkom godine za kvalitet svojih proizvoda dobila  sertifikat EN plus A2, kao i da već uveliko rade na dobijanju standarda ISO 9001 kao garanta kvaliteta svih procesa proizvodnje, brige o ekologiji i energetskoj efikasnosti.
 
Organizovanjem jedne ovakve manifestacije, kojoj je prisustvovao i predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedenić, predstavnici Kompanije su želeli i da afirmišu strategije dobrog i kvalitetnog proizvoda, napravljenog od kompletno domaće sirovine i upakovanog u domaću ambalažu.

Informer

Koristeći u proizvodnji isključivo bukovo drvo koje obezbeđuje maksimalan kvalitet peleta, budući da ima najveću energetsku vrednost, Eko step pelet predstavlja primer kvalitetnog i uspešnog poslovanja u oblasti proizvodnje ekološkog goriva.
 
Proizvodnja drvnih peleta poslednjih godina ima najveće stope rasta proizvodnje, potrošnje i trgovine na globalnom i na domaćem tržištu zbog čega ima brojne, male i velike, proizvođače što je neizostavno uticalo i na različit kvalitet koji se nudi potrošačima, a kreće se od izuzetno dobrog do nezadovoljavajućeg.

Zbog toga je u našoj zemlji pokrenuta inicijativa za donošenje Pravilnika o kvalitetu drvnih goriva a jedna od potvrda kvaliteta svakako je sertifikat kojih je u junu 2018. godine u našoj zemlji imalo svega šest proizvođača.

Tagovi: