Autor: Informer.rs

28.09.2018.

15:24

Foto:

Srbija

HLADNI TALAS I DALJE NAD SRBIJOM I NAREDNIH NEKOLIKO DANA: Od utorka stiže miholjsko leto

Prema njegovim rečima, najhladnije će biti u nedelju, kada se u većini gradova u našoj zemlji očekuje tek 13 stepeni. Uz to, naredne dane obeležiće česte smene sunca i oblaka, ali i jak vetar koji će nositi sve pred sobom.

Miholjsko leto i merenja iznad 20 stepeni u Srbiju stižu tek sredinom sledeće nedelje.

Toplija jutra 

Naslov

Vremenska prognoza za narednih pet dana


Dan    min.temp. maks.temp.
petak      6              22
subota    9               20
nedelja   6              13
pon.      11              16
utorak   11              16

* izvor: "Weather2Umbrella"

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da, iako će jutarnje temperature biti više nego prethodnih par dana, dani će i dalje biti hladniji od proseka za ovo doba godine.

- Nakon hladnog jutra, sledi nam topao i sunčan dan, a živa u termometru kretaće se između 20 i 24 stepena. Ono što će nas sve obradovati jesu toplija jutra nego tokom ove nedelje. Zimu u kosti uteralo nam je nekoliko izrazito hladnih jutara sa mrazom tokom kojih su temperature bile toliko niske da su više priličile kraju novembra, a ne septembra. Tako je jedno jutro u Sjenici izmerena ekstremno niska temperatura za ovo doba godine, čak 6 stepeni ispod nule. Ipak, narednih dana očekuju nas dosta toplija jutra - prognozira Đorđe Đurić. 

Još hladnih dana


Sutra će maksimalna temperatura biti 20 stepeni, a već u nedelju živa u termometru spustiće se za nekoliko stepeni
Đorđe Đurić, meteorolog "Weather2Umbrella"

Naš sagovornik dodaje da ovoj neočekivanoj zimi još nije kraj, pa će i naredne dane obeležiti niže temperature, oblaci, jak vetar i poneka kap kiše.

- Iako smo se svi radovali miholjskom letu, na njega ćemo morati malo da sačekamo, jer sledi novi hladni talas koji će doneti oblake, kišu i novi pad temperature. U našoj zemlji u subotu očekuje se veoma jak severozapadni vetar, koji će nositi sve pred sobom, kao i kiša koja će sigurno pasti na jugu i zapadu Srbije.

- Sutra će maksimalna temperatura biti 20 stepeni, a već u nedelju živa u termometru spustiće se za nekoliko stepeni, pa se u nekoliko gradova očekuje tek 13 stepeni. Uz to, u nedelju i ponedeljak očekuje se suvo vreme i česta smena sunca i oblaka, ali i jak jugoistočni vetar. U utorak stiže prolazno naoblačenje koje će doneti kišu u čitavoj zemlji, ali će tokom noći hladni talas polako napustiti naše krajeve i preseliti se na zapad Evrope - prognozira Đurić.

Idilična jesen

Kako napominje Đurić, od srede će se ustaliti lepo i idilično jesenje vreme, sa dosta sunca i višom temperaturom.

- U utorak na sredu noć u Srbiju stiže razvedravanje! Posle ovih zaista hladnih dana, od sredine sledeće nedelje očekuju nas topliji jesenji dani sa dosta sunca. Svaki dan od srede biće suv, sunčan i topao sa temperaturama iznad 20 stepeni, pa ćemo konačno uživati u miholjskom letu - kaže Đurić.


 

Tagovi: