29.09.2018.

10:30 >> 11:14

Foto:

Srbija

(FOTO) VUČIĆ NA OTVARANJU fabrike auto-delova IMI: Ovo je dokaz da U SRBIJI MOŽEMO DA URADIMO VELIKE STVARI!

"Vrpcu" su svečano presekli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i menadzment IMI-ja, a potom se predsednik obratio okupljenima.

- Želim da se zahvalim našim radnicima, jer oni ovde zastupaju svoju zemlju i pokazuju koliko smo sposobni da uradimo velike stvari - rekao je predsednik.

Vučić je rekao da je ponosan na činjenicu da je posle dve godine posao na podizanju ove fabrike priveden kraju, da je ovde već zaposleno 74 ljudi, uglavnom iz Niša i okoline, a da će ih biti i celih 1.200, uz mogućnost daljeg rasta broja zaposlenih.

- Nikad se neću umoriti dolazaka u Niš i otvaranja novih fabrika - rekao je Vučić i dodao da se zapošljava sve veći broj ljudi. 

Pokušaćemo, dodao je, da od Niša napravimo regionalni industrijski centar i zahvalan je Nišlijama koji su oberučke prihvatili sve investitore na najbolji način. 

Informer

informer.rs

Poručio je rukovodstvu IMI-ja da će uvek imati pomoć države i lokalne samouprave, jer, kaže, svi želimo veći profit, veće zarade, veće zapošljavanje. . . 

Dodao je i da je IMI inovativna kompanija da joj trebaju visokoopbrazovani ljudi, što nama govori da nam treba reforma školstva i visokog obrazovanja kako bi odgvorili trenutku i modernim trendovima. 

- Hoću da se zahvalim našim radnicima koji su počeli da rade i onima koji će tek početi, a oni reprezentuju našu zemlju i pokazuju da smo sposobni za velike stvari - primetio je Vučić. 

U Rusiji će razgovarati o tome kako da preuzimamo gas, što će takođe biti u cilju boljeg ambijenta za investitore.

Ujedno, predsednik je najavio vraćanje dela teretnog saobraćaja kroz Niš, čime će se olakšati logistika i što će doprineti daljem industrijskom bumu u zemlji.

Informer

Investicija u Niškoj Banji je vredna više od 33 miliona evra i u fabrici će se proizvoditi elektronske komponente za automobilsku i industriju informacionih tehnologija u Evropi i zemljama gde IMI imaju svoje proizvodne pogone i poslovne partnere. 

U fabrici, koja je izgrađena na 14.000 metara kvadratnih, biće zaposleno oko 1.250 radnika do 2027. godine, među kojima će biti 500 inženjera. 

Informer

Informer

Otvaranju fabrike prisustvovali su i direktor kompanije IMI Žil Bernard, direktor kompanije IMI u Nišu Radoslav Georgijev, regionalni direktor za operacije u EU Erik Serž de Kandido, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i drugi gosti. 

Informer

Predstavnici kompanije IMI poklonili su predsdniku Srbije Aleksandru Vučiću i gradonačelniku Niša Darko Bulatoviću jedan proizvod iz fabrike. Reč je o elektronskom modulu za otvaranje garaže, odnosno delu koji se ugrađuje u daljinski upravljač za garažu i koji će se praviti upravo u ovoj fabrici.

Fabrika je izgrađena u industrijskoj zoni Lozni kalem. 

IMI posluje u sastavu svetski poznate kompanije Ajala.  Kompanija IMI proizvodi preciznu elektroniku za vozila, poznatiju kao EMS sistemi. Posluje u osam zemalja i zapošljava oko 17.000 radnika. 

Informer

IMI je u Niškoj Banji izgadio svoju 15. fabriku u svetu. Kompanija IMI je osnovana na Filipinima 1980. godine, a evropski ogranak 1997. u Bugarskoj. Investitor je odlučio zbog rasta u automobilskom sektoru da otvori novi proizvodni pogon u jugoistočnoj Evropi i kao za lokaciju je izabrao grad Niš. 

Informer

Informer

Informer

Tagovi: