14.10.2018.

23:04

Foto:

Srbija

KURŠEVAC NE ZABORAVLJA HEROJE: Na "Slobodištu" otkriven spomenik palim borcima ratova 1991-1999

Inicijatori su udruženje boraca sa teritorije grada Kruševca i Odbor za sprovođenje aktivnosti za podizanje spomenika. Spomenik je autorsko delo beogradskog vajara Svetomira Radovića.

Obraćajući se okupljenim gradjanima, pre svega porodicama poginulih, gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović je istakla da je ,, velika čast biti danas na ovom mestu sa vama koji pamtite, sećate se i poštuijete žrtve vaših najmilijih koji su dali za slobodu Srbije ono najvrednije što su imali-svoje živote, otišli su pravo u legend,u nezaborav,,. 

Informer

 

U ime Udruženja ,,Slobodarski pokret Srbije,, okupljenima se obratio Velimir
Milošević.

-Slobodarsku cenu Srbije , Kruševljani su i u ratovima devedesetih, opet platili skupo, velikim brojem života. Tako je slobodarska tradicija Kruševca nastavljena- rekao je Milošević.

Predsednik Kluba privrednika Kruševca Boban Gašić rekao je da će ovaj spomenik čuvati od nezaborava sve hrabre junake koji su položili živote na oltar otadžbnine.  

Spomenik na Slobodištu, na kome je ispisano 69 imena poginulih, otkrili su Jasminaa Palurović, Velimir Milošević i Boban Gašić, a vence su položili direktor BIA Bratislav Gašić, gradonačelnik Jasmina Palurović , načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić , kao i udruženja boraca i porodice poginulih.

SVEČANOST U KRUŠEVCU! Ispraćaj polaznika vojnih škola!

Tagovi: