26.11.2018.

13:27

Foto:

Srbija

KINEZI OTKRILI ZLATIBOR! Na srpskoj planini 10.000 turista iz Kine

- Zanimljivo je da su to individualni dolasci turista iz Kine, koji su za nas saznali preko raznih sajtova i društvenih mreža. Očekujemo da će do kraja godine oko 10.000 Kineza posetiti Zlatibor. Zbog toga smo odlučili da naredne godine povećamo promociju naše planine nanjihovom tržištu - kaže Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor i dodaje da na godišnjem nivou imaju 30 odsto gostiju iz inostranstva. 

Zlatibor godišnje poseti oko 270.000 ljudi, a za doček Nove godine na ovu srpsku planinsku lepoticu sjati se do 50.000 turista. Nadaju se da će tako biti i za doček 2019. kada će na Kraljevom trgu zapevati Dragana Mirković, a dan ranije Neverne bebe.

- Osim koncerta za doček, biće upriličene i predstave za decu u određenim hotelima. Ski centar Tornik će raditi punim kapacitetom. S obzirom na to da ima sistem za veštačko osnežavanje, skijanje neće mnogo zavisiti od vremenskih prilika. Svi turistički lokaliteti će biti preuređeni za zimu, u Avantura parku je osvetljena staza za noćno skijanje, otvaraju se novi hoteli, a u ponudi je paleta jednodnevnih izleta u Stopića pećinu, Sirogojno, na vodopad u Gostilju, u Mačkat... - zaključuje Živanović.

Tagovi: