09.01.2019.

12:22

Foto:

Srbija

(FOTO/VIDEO) PRAZNIK RADOSTI OD ŠVAJCARSKE DO SRBIJE! Tradicija i običaji za Badnje veče i Božić neguju se i u gradovima

Dok se neki čude, oni koji ga poznaju kažu da je reč o čoveku koji je oduvek voleo i vozio dobre automobile, naročito otkad živi i radi u švajcarskom gradu Misiju.

- Mi slavimo Božić kao da smo kod kuće, u Srbiji. Sada sam želeo da obradujem ćerkicu Anju i da joj dočaram praznični duh proslave Badnjeg dana i Božića onako kako ja pamtim, i spojio sam moderno i tradicionalno - kaže Ljubiša za Informer.  

Video je, kaže, kako Švajcarci stavljaju jelke u svoje automobile za katolički Božić i rešio da ove godine on doveze badnjak. 
- Nedaleko od moje kuće, na oko pet kilometara je šumica, pa sam sa ćerkom seo u kola i odvezli smo se do tamo. Uzeo sam badnjak i dovezao ga kući. Takav je red, a i crvena boja automobila nosi prazničnu simboliku - dodaje Marunović.

Informer

 

U njegovom rodnom gradu, Prokuplju, u Đurđevačkom naselju, složne komšije potrudile su se da prirede iznenađenje deci noć uoči rođenja Isusa Hrista. Za oko 150 mališana do osam godina pripremili su paketiće, a Božić Bata bio je Dragan Mitrović, koji je i jedan od inicijatora ovog okupljanja.

Informer

PROKUPLJE Đurđevačko naselje

Već po tradiciji, Božić su zajedno dočekale i komšije iz beogradskog naselja Stepa Stepanović u zgradi u Ulici Timočke divizije 15.

Informer

 

Uz kuvano vino i rakiju, toplu čokoladu, kestenje i slatke đakonije, stariji su se prisetili svog detinjstva, a najmlađi uživali u pravoj zimskoj večeri i pucketanju badnjaka. 

Informer

BEOGRAD Naselje Stepa Stepanović


- Ovo je jedan od praznika koji nas još više povezuje i kojim u slozi i radosti započinjemo novu godinu i nastavljamo druženja po kojima nas dobro znaju - kaže Dragan Gajić, predsednik kućnog saveta.

Tagovi: