09.02.2019.

11:22

Foto:

Srbija

ZABRANJENE POSETE pacijentima u Vranju i Šapcu zbog povećanog broja respiratornih infekcija

Prema rečima Ljiljane Antić, direktorke ZC Vranje, nakon sednice komisije za interhospitalne infekcije i preporuke Zavoda za javno zdravlje, odlučeno je da se zabrane posete pacijentima na svim odeljenjima vranjske bolnice.U Opštoj bolnici u Šapcu od danas je, zbog povećanog broja akutnih respiratornih infekcija i pojavom sezonskog gripa, na snazi zabrana poseta hospitalizovanim pacijentima i važiće do prestanka uslova koji su uzrokovali zabranu. Epidemiološka situacija se svakodnevno prati i čim uslovi dozvole - posete će biti ponovo omogućene.

GRIP ODNEO JOŠ DVA ŽIVOTA! U Srbiji zbog virusa preminulo 17 osoba

Prema izveštaju ZZJZ Vranje, u prethodnoj nedelji, kretanje oboljevanja od akutnih respiratornih bolesti i bolesti sličnih gripu je u porastu.

Pored porasta oboljenja respiratornih organa, javljaju se i komplikacije u vidu zapaljenja pluća, a ima i hospitalizovanih pacijenata na Infektivnom odeljenju vranjske bolnice.

Mera zabrane posete biće na snazi sve dok za time bude potrebe, odnosno sve dok epidemija ne počne da jenjava.

U Opštoj bolnici u Šapcu od danas je, zbog povećanog broja akutnih respiratornih infekcija i pojavom sezonskog gripa, na snazi zabrana poseta hospitalizovanim pacijentima i važiće do prestanka uslova koji su uzrokovali zabranu.

Epidemiološka situacija se svakodnevno prati i čim uslovi dozvole - posete će biti ponovo omogućene.

Tagovi: