22.02.2019.

21:52

Foto:

Srbija

ZAJEDNO SMO JAČI: U Kruševcu počelo s radom prvo onkološko Savetovalište za Rasinski okrug

Savetovalište ,,Narcis,, je jedinstveni humani centar , koji osim u Kruševcu radi u Beogradu i u Novom Sadu. Osnivač savetovališta je strukovno udruženje zdravstvenih radnika nacionalne asocijacije Rasinskog okruga, čiji su članovi prepoznali nedostatak usluga za one koji boluju od malignih bolesti, ali i njihovih porodica, jer kancer menja dosadašnji način života i pacijenta i familije.

Informer

U ime Savetovališta i partnera prisutne je pozdravila predsednica Asocijacije, Sandra Gogić. Partner u radu Savetovališta je Opšta bolnica Kruševac, koja na razne načine podržava projekat i rad Savetovališta, istakla je direktorka kruševačke bolnice doktorka Vesna Stević Gajić.

Informer

 

Značaj postojanja ovog humanog centra prepoznala je i šira društvena zajednica, a gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović pozvala je i druge lokalne samouprave da se priključe i pomognu rad Savetovališta. Realizacija projekta podrazumevala je angažovanje obrazovanog stručnog kadra sa evidencije nezaposlenih.

U timu Savetovališta su psiholog, socijalni radnik, fizioterapeut i strukovna medicinska sestra. Prostorije Savetovališta ,,Narcis,, nalaze se u prizemlju Onkološkog dispanzera Opšte bolnice Kruševac, a broj telefona je 037/ 350-6000.

Tagovi: