02.08.2019.

22:35 >> 22:58

Foto:

Srbija

(VIDEO) JAKO NEVREME U ZAPADNOJ I CENTRALNOJ SRBIJI, GRAD U ARILJU I POŽEGI, DVOJE POVREĐENO U KRUŠEVCU! Oluja obarala drveće, lomila crepove, polupala automobile!

Nezapamćeno nevreme pogodilo je ariljski kraj, obilna kiša sa olujnim vetrom nosila je sve pred sobom, a padao je grad veličine pesnice koji je pogodio sela i letinu, prenosi Glas Zapadne Srbije.

Najveću štetu pretrpelo je selo Virovo u ariljskom kraju, gde je padao grad veličine teniske loptice, javlja RTS.  Oluja je odnela crepove sa kuća, a na nekim automobilima su polupana stakla. 


Nevreme je nanelo i štetu na poljoprivrednim kulturama, i plastenicima. Nezapamćeno nevreme pogodilo je danas Dragačevo i Guču i nanelo ogromnu štetu na objektima i usevima.

"Bukvalno su padale ledenice. Velika je šteta na kucama i za poljoprivredu", rekao je za RTS Zoran Vučićević iz Štaba za vanredne situacije opštine Lučani. 

Protivgradni strelci su dejstvovali, ali nisu uspeli da razbiju gradonosni oblak. 

U selu Lis padao je grad veličine kokošjeg jajeta, a meštani kažu da takvo nevreme ne pamte ni oni stariji od 80 godina.


 

Nevreme, praćeno olujnim vetrom zahvatilo je po podne i Kraljevo gde je vetar lomio i obarao drveće i dizao krovove zgrada. 

Snažni udar vetra odneo je deo krova na stambenoj zgradi u kraljevačkom naselju Moša Pijade, kao i crepove sa nekoliko zgrada i kuća u prigradskim naseljima, rušeći i obarajući grane i rušeći trula stabla. Stradalo je i nekoliko automobila u Karadordevoj ulici i Vojnom naselju na koja su pala stabla.


 

(FOTO) NEBO NAD DRAGAČEVOM NA SVETOG ILIJU POSTALO CRNO! Gromovi udarali, SRUČIO SE GRAD! GUČA SE ZABELELA!

U Kruševcu je za četrdesetak minuta palo 50 litara kiše po metru kvadratnom, a vetar je duvao brzinom od 115 kilometara na čas. Na Bagdali, Trgu kosturnica i u krugu kruševačke bolnice intervenisale su i vatrogasno-spasilačke jedinice uklanjajuci stabla koja je olujni vetar oborio.

Na pojedinim domaćinstvima vetar je odneo crepove, a sa zatvorenog bazena Sportskog centra odleteo je i deo krovne konstrukcije.


 

Zbog nevremena odloženo je i otvaranje 4. medunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake", prenosi RTS.

Grad je padao i na obodima Užica, u industrijkom predgradu Sevojnu i u nekoliko sela, navode Novosti.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se posle podne i uveče u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima, a tokom noći i u subotu i u ostalim delovima zemlje, očekuju obilni pljuskovi sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom.

Tagovi: