08.08.2019.

22:02

Foto:

Srbija

RAVNOMERAN RAZVOJ SVIH DELOVA NOVOG SADA! Na periferiji dva moderna bulevara

Dva nova, moderna bulevara na periferiji Novog Sada puštena su u saobraćaj tokom jula, čime je nastavljeno ulaganje u kapitalne investicije u komunalnoj infrastrukturi. Sentandrejski bulevar se nalazi u naselju Klisa, dok je drugi bulevar otvoren u Novom naselju, odnosno na Satelitu i spojio je Ulicu Bate Brkića sa Futoškim putem.

Ovaj bulevar se prostire od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, širine 40 i dužine 550 metara. Glavni pravac obuhvata produžetak Ulice Bate Brkića, koja sad ima dve kolovozne trake sa po dve saobraćajne trake po smeru, razdelno ostrvo, pešačke i biciklističke staze, parking sa otvorima za drveće i zeleni pojas. Iz gradskog budžeta je za ovu investiciju izdvojeno 870 miliona dinara, od toga oko 500 miliona dinara za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup nekretnina, dok su radovi iznosili oko 370 miliona dinara.

Pre roka

- Ova velika investicija je završena pre ugovorenih rokova, tako da Novi Sad dobija novi bulevar, a Novo naselje, Satelit i Tozinovac novi izgled. Menjamo konfiguraciju grada, radićemo na ozelenjavanju i zaštiti životne sredine, a novi bulevar ne predstavlja samo bolju saobraćajnicu i infrastrukturu nego i utiče na bolji kvalitet života građana. Nastavljamo da stvaramo uslove za dalja ulaganja u ovaj deo grada koji je decenijama bio zapušten - kaže Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Vučević je istakao da je Novi Sad, zahvaljujući građanima i boljem budžetu, rešio funkcionisanje jedne od važnijih saobraćajnih trasa, a time je olakšana komunikacija između Novog naselja i Futoškog puta.
- Rešavamo veliko čvorište i saobraćajne gužve na uglu dva bulevara, Jovana Dučića i Slobodana Jovanovića. Ovo je nova veza, novi izlazno-ulazni pravac ka Novom naselju i veoma je važan i za Tozinovac, koji je bio više decenija zapušten. Zato smo pored bulevara radili i na blokovskom uređenju i na saobraćajnicama u ulicama bočno od njega, a nastavićemo da ulažemo u okolnu infrastrukturu - rekao je gradonačelnik i najavio da grad predano radi na rešavanju problema u vezi sa lokacijom na kojoj je predviđen bazen pre dosta godina, kao i na iznalaženju rešenja za problem parkiranja u Tozinovcu.

Informer

ISPUNJENO OBEĆANJE Vučićević sa građanima na otvaranju Sentandrejskog bulevara

Centar na redu

Postojeći semafor na četvorokrakoj raskrsnici Futoški put, Ilariona Ruvarca i Bate Brkića prilagođen je rekonstruisanom stanju na raskrsnici i dodatno opremljen vremenskim displejima, kao i zvučnim uređajem za slepe i slabovide osobe. Sem putne infrastrukture, u okviru ove investicije izgrađeni su vodovodna mreža, kanalizacioni kolektor i javno osvetljenje.

Na Klisi je završen Sentandrejski bulevar, koji je dugačak 1,4 kilometra, a u njegovu izgradnju i opremanje je uloženo 702,2 miliona dinara, koje su zajednički obezbedili grad Novi Sad, pokrajina i republika, odnosno JP "Putevi Srbije".

Gradonačelnik kaže da je i dalje cilj ove gradske vlasti ravnomeran razvoj svih delova grada, a uskoro će početi i prva faza uređenja centra Novog Sada. Kako je naveo, za nekoliko dana će biti gotov finalni projekat za uređenje, a radovi će krenuti od Pozorišnog trga i trga oko Uspenske crkve.
- Želimo da dobijemo centar kakav Novi Sad zaslužuje. Sa zelenim površinama, mestima za bicikle, informacionim tablama i jednom posebnom linijom koja će označiti potez nekadašnje male Jevrejske ulice. Želimo da napravimo jedan istorijski kontekst i da uvedemo građane i turiste u priču o Novom Sadu odnosno o tom delu grada. Uređenje centra ćemo nastaviti sa Njegoševom ulicom, Trgom slobode, Ulicom kralja Aleksandra i Ulicom Modene - ističe Vučević.

Vlast poslušala građane


- Sada imamo daleko lakšu situaciju pošto odlično sarađujemo i sa pokrajinskom i republičkom vladom, pa se u Novom Sadu ne raspravlja šta je čija nadležnost, nego se ujedinjujemo oko najvažnijih projekata. Meni je srce puno jer Klisa, Slana bara i Vidovdansko naselje nisu "neki delovi grada preko kanala", nego postaju jedan potpuno novi, moderan deo grada, obogaćen novim sadržajima. Ovaj projekat i zahtevi su došli upravo od građana tih mesnih zajednica i hvala im na strpljenju i podršci, a na ovome nećemo stati - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Projekat sufinansira grad Novi Sad: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Tagovi: