09.09.2019.

16:04

Foto:

Srbija

(VIDEO) JAKO NEVREME POTOPILO SUBOTICU I TUTNJI DALJE KROZ SRBIJU! Na snazi UPOZORENJE RHMZ!

Najkritičnije je ispod železničkog podvožnjaka koji je potopljen zbog ogromnog priliva vode, pa je saobraćaj obustavljen.

Vatrogasci i komunalci su angažovani na izvlačenju vozila švedskih registarskih oznaka koje je ostalo zaglavljeno u vodi ispod nadvožnjaka. Prema prvim informacijama, vetar je na Paliću polomio nekoliko stabala.


Oblačnost sa pljuskovima, grmljavinom, jakim, ponegde i olujnim vetrom u naredna dva sata premeštaće se preko severnog i srednjeg Banata dalje na severoistok, objavio je RHMZ.


U Sremu i Bačkoj postepeno slabljenje intenziteta kiše. Povremeni pljuskovi i grmljavina očekuju se u zapadnoj Srbiji, pojedinim delovima Beograda, kao i u planinskim predelima na jugoistoku zemlje.


Na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju duvaće umeren i jak jugoistočni vetar sa najjačim udarima na jugu Banata, povremeno do 25 metara u sekundi, sa tendecijom postepenog slabljenja.

HITNO UPOZORENJE RHMZ! Za dva dva sata iz Slavonije stiže nevreme

Podsetimo, RHMZ izdao je danas upozorenje da će oblačnost koja u Slavoniji uslovljava kišu, pljuskove i grmljavinu zahvatiti severozapad Srbije gde su moguće kratkotrajne vremenske nepogode.

Očekuju se obilni pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 mm za kratak vremenski period, pojava grada i olujni vetar.

Tagovi: