01.10.2019.

14:40

Foto:

Srbija

KONJI JURE LJUDE PO PROKUPLJU! Niko ne zna čiji su, ulaze ljudima u dvorišta, "OKUPIRALI" I FUDBALSKI TEREN!

Iako su upoznati sa situacijom, u lokalnoj samoupravi još uvek nisu rešili problem tih konja, kao ni štale koja je nelegalno napravljena ispod jednog od dva mosta na ovoj reci u samom gradu. 

- Pre dva dana ušla je kobila sa ždrebetom u moje dvorište. Kada sam probala da je izbacim okrenula se ka meni i ja sam se uplašila i zaključala u kuću. Ne znam koliko su dugo bili u mom dvorištu, ali mesecima ti konji bez ikakve kontrole šetaju i plaše ljude i decu - kaže Prokupčanka koja je imala neprijatnost sa konjima. 

Obično ih je četiri i oni su pušteni da se slobodno šetaju po ovom potezu. Kako je to prostor doslovno u centru grada i nedaleko od Kompanije Leoni često kada konji izađu na asflat, radnici ne mogu da pređu ulicu i uđu u fabriku. 

Deca koja dolaze da treniraju na pomoćnom stadionu, ili da se igraju, stalno su uplašena, jer su oni tu kraj njih. Do skoro, jer pomoćni stadion nije bio ograđen, zajedno sa decom koja treniraju, šetali su konji i svinje. Na sreću, nedavno je barem taj prostor ograđen, ali još uvek nije rešen problem konja koji slobodno šetaju ovih delom. 

U prokupačkoj Gradskoj upravi kažu da je komunalna inspekcija izlazila na teren i podnela prekršajne prijave. 

BONUS VIDEO:

Tagovi: