05.10.2019.

21:05

Foto:

Srbija

U KRUŠEVCU ODRŽAN POLJOPRIVREDNI SAJAM! U centru pažnje izložba goveda i ovčarstva i kozarstva! (FOTO)

Učestvovalo je preko 100 izlagača sa teritorije Rasinskog upravnog okruga, a u centru zbivanja, u pozadini Kvantaške pijace u gradu pod Bagdalom, dominirali su Treća nacionalna izložba goveda simentalske rase i Devetnaesta regionalna izložba ovčarstva i kozarstva

Izloženo je oko 120 grla krupne stoke i 200 koza i ovaca. Upriličena je i izložba poljoprivrednih proizvoda, domaće radinosti, rukotvorina, ukrasnog bilja, meda, vina i rakije, a održava se i takmičenje u pripremanju hrane.

Među brojnim posetiocima su i najveći proizvođači stočne hrane, sredstava za zaštitu i prihranu bilja, semenske robe, baštenske opreme, alata, poljoprivredne mehanizacije, opreme, kao i osiguravajuće kuće i banke.

Sajam je otvorio državni sekrtetar Ministarstva poljoprivrede Velimir Stanojević, a prisutne je pozdravila gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović. Veliku poljoprivrednu manifestaciju, pored stručnih ljudi iz Rasinskog okruga i Srbije pratili su i gosti iz inostranstva, a specijalni gost bio je dr Džordž Rormozer (Austrija), generalni sekretar Svetskog udruženja odgajivača goveda.

(FOTO) BRNABIĆ: Srpska poljoprivreda na pravom putu

U Etno kutku dominirali su najlepši srpski kolač i srpsko tradicionalno jelo. U programu su učestvovali vokalni solisti Petra Brkić i KUD "14. Oktobar" iz Kruševca.

Tagovi: