06.11.2019.

22:00

Foto:

Srbija

(FOTO/VIDEO) NAJDUŽA NA SVETU I MAKSIMALNO BEZBEDNA! Ovako će izgledati Gold Gondola na Zlatiboru! A CENA KARTE BIĆE SVIMA PRISTUPAČNA!

Njen kapacitet biće 600 putnika po satu koji će se voziti u 55 moderno opremljenih kabina, a planirano je i proširenje na 90, kada će u vožnji dugoj 25 minuta kroz prelepe planinske predele moći da uživa 1000 putnika na sat.

- U pitanju su najsavremenije kabine, koje su prošle sve neophodne testove bezbednosti. Njihov kapacitet je deset putnika, biće dostupne i osobama sa invaliditetom, a u kabinama se nalazi prostor za odlaganje skija, snoubordova ili bicikla - izjavio je za RINU Vladimir Josipović, ispred preduzeća Gold Gondola "Zlatibor" i dodaje da vožnja neće biti priviligeja samo onih sa dubljim dzepom.

Informer

Vladimir Josipović, Gold Gondola "Zlatibor"

 - Cena karte biće dostupna svim građanima. Imaćemo i razne pogodnosti, porodične i grupne karte. Gold godnola pravljena je tako da bude dostupna svim turistima koji dođu na Zlatibor - kaže Josipović.

O bezbednosti se maksimalno vodilo računa, pa je tako mogućnost da Gold gondola stane u toku vožnje svedena na minimum.

- Napajanje gondole električnom energijom vrši se sa dve međusobno nezavisne stanice, a postoji i rezervni agregat koji se u slučaju nestanka struje na prve dve aktivira i putnike bezbedno vraća na početnu stanicu. Kako baš ni njamanju sitnicu ne prepuštamo slučaju, biće angažovana i Gorska služba spašavanja koja će dodatno voditi računa o bezbednosti putnika - rekao je Josipović.

Direktorka preduzeća Gold Gondola "Zlatibor", Bojana Božanić, ističe da se završni radovi sprovode planiranom dinamikom, a povoljni vremenski uslovi izvođačima idu na ruku.

 - Najkompleksniji deo svakako je međustanica na Ribničkom jezeru, tu se trenutno pripremaju uslovi za montažu stanice. U naredne dve nedelje montira se i glavna užetnjača što stvara preduslava za razvalačenje sajle za prvih 4,5 kilometra, a onda ćemo nastaviti i od Ribničkog jezera do Tornika. Izuzetan težak posao predstavljalo je i postavljanje stubova na Torniku zbog velikog nagiba, ali i to smo završili - rekla je za RINU Bojana Božanić.

Informer

Bojana Božanić, direktorka preduzeća Gold Gondola "Zlatibor"

Ona ističe da će do kraja godine biti završeno razvlačenje sajle, a prvi putnici će se najdužom gondolom provazati na proleće.

- Sad kad su završni radovi u toku, već pravimo planove na koji će Gold Gondola funkcionisati, radimo na pripremi paketa i očekujemo da će ovaj projekat na našu planinu privući veliki broj turista i vinuti Zlatibor u još veće visine. Naš cilj i dalje ostaje milion turista godišnje - izjavila je Bojana Božanić.

Tagovi: