24.11.2019.

17:22

Foto:

Srbija

KRUŠEVLJANI DOBIJAJU NOVU CRKVU! Na kruševačkoj Bagdali počela gradnja hrama Svetih Arhanđela (FOTO)

Kamen-temeljac osveštao je i ugradio episkop kruševački David, u saradnji sa starešinama Eperhije kruševačke u prisustvu više hiljhada vernika, me]u kojima su bili direktor BIA Bratislav Gašić, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, brojni privrednici grada i okruženja.

Informer

Gradnja je najavljena još 1991. godine od kada se čuva kamen temeljac iz ćelije Svetog Simeona,  kao i još dva kamena, sa Hilandara i iz Prizrena, a gradi se u godini velikih jubileja, 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godina od Kosovskog boja. 

Informer

Pripremne radove izvelo je kruševačko preduzeće Tehnogradnja, a prve lopate betona uz Kamen- temeljac i Povelju ugradili su episkop doktor David Perović i direkltor BIA Bratislaav Gašić, kao i nekolicina privrednika Kruševca.

Informer

Ovaj dugoočekivani Saborni hram na Bagdali, koji je treći uz crkvu Svetog Jovana Krstitelja i otondu posvećenu Svetom Đorđu i Svetom Dimitriju, te repliku Njegoševge kapele, kao i nedavno otvorenog Parka minijatura Srbija, sa deset replika najznačajnijih manastira u Srbiji, gradiće se prilozima vernog naroda i okoline, ali i Kruševljana koji žive širom sveta.

Informer

Tagovi: