02.12.2019.

08:17

Foto:

Srbija

NAGLE PROMENE! Večeras će se zabeleti skoro cela Srbija, SLEDE TRI TMURNA DANA, pa opet PREOKRET!

Prema njegovim rečima, poslednjeg dana novembra zabeleli su se vrhovi Kopaonika, Zlatibora, Stare planine i Zlatara.

- Tokom jutra na sever i zapad naše zemlje stiže naoblačenje sa kišom, koja će do popodneva zahvatiti i sve ostale krajeve Srbije. Maksimalna temperatura biće do 7 stepeni, a duvaće i jak jugoistočni vetar - kaže on i dodaje:

- Iako je na planinama sneg već pao, prve pahulje u gradovima očekuju se u noći između ponedeljka i utorka. Prvom snegu ne treba da se raduju samo Vojvođani, jer ga tamo gotovo sigurno neće biti. U svim ostalim delovima Srbije kiša će tokom noći preći u susnežicu i vlažan sneg. Moguće je da će se formirati snežni pokrivač, ali temperature neće ići u minus, tako da će se već sutra u prepodnevnim satima otopiti. Duže zadržavanje moguće je samo u gradovima na višoj nadmorskoj visini, poput Užica, Ivanjice, Novog Pazara... 

Informer

Nakon što se sneg otopi, slede tri tmurna i jako hladna dana. Ipak, pravi vremenski preokret dolazi nam već u petak i donosi temperature iznad proseka za ovo doba godine.

- Sutra tokom dana očekuje se prestanak padavina, a merenja će ići i do 6 stepeni. Sreda i četvrtak biće tmurni, suvi i izrazito hladni. Živa u termometru kretaće se između nule i petog podelka. Takođe, moguća je magla, koja će se zadržati tokom većeg dela dana. Ipak, nakon ovih nekoliko pravih zimskih dana ponovo nam stiže toplije vreme. Sa Mediterana u petak dolazi topao vazduh, pa će merenja ići i preko 12 stepeni. Toplo i oblačno vreme zadržaće se i tokom vikenda, a moguće je da će pasti i kratkotrajna i slaba kiša - kaže Đurić.

Tagovi: