10.12.2019.

14:46

Foto:

Srbija

BEČEJSKE ZIMSKE ČAROLIJE DUNĐERSKIH I BAČKIH SALAŠA - Doček Deda Mraza na Trgu Pogača (FOTO)

Ovoj je prvi grad u Srbiji koji dočekuje Deda Mraza na svom jedinstvenom Trgu Pogača gde će drugi put nići grad čarolije za najmlađe, ali i one do 77 koji se ne „ predaju" ni pred ovu novogodišnju čaroliju.

Informer

Bečejska priča o Deda mrazu ispisana je davno u raskoši dvoraca Dunđerskih, po salašima, ali i između istorijskih zdanja bečejskog grada i njegovog trga. U modernom ruhu tradicija se ovog decembra vraća, s čarolijom drvenih kućica na trgu, i letećim sankama Deda Mraza, a o njoj svedoče priče koje će sada teći uz violine, begeš i savremene zvuke...

Informer

„Dani Deda Mraza - Bečejske zimske čarolije" na sebi svojstven način spaja tradiciju i moderno u cilju razvoja turizma, podrške malim preduzetnicima, emancipacije stvaralaštva i negovanja kulturnog nasleđa.

Informer

No, to je samo deo manifestacije koja sobom nosi zabavu i pravu čaroliju na centralnom gradskom trgu, koje je oduvek bio bečejsko mesto okupljanja. S zimskom čarolijom jedinstvenom u državi trg i grad ožive i zimi i ugoste kako najmlađe Bečejce i njihove roditelje, tako i njihove, naše goste, iz cele Vojvodine i Srbije, kaže direktor TO Bečej Nemanja Karapandžić. 

A, različiti  i slični običaji iz raznih delova Vojvodine, nošnje, gastronomski specijaliteti uz odabrana pića u centru malog zimskog „Deda Mraz grada" čine ove dane još atraktivnijim. Sa dočekom Deda Mraza nadomak dvorca Fantast, sa novogodišnjim i Božićnim pričama prenetim na velelepni barokni Trg Pogaču ova opština Bačke ulazi na turističke mape Evrope i regiona.

Tagovi: