15.01.2020.

10:58

Foto:

Srbija

ZBOG PELEA, FUDBALSKOG ASA, POSTAO SAM ŽONGLER SVETSKOG GLASA... Zrenjaninski Pele obeležio jubilej - 3000. nastup i 37 godina žongliranja!

Ovog umetnika kožne lopte strast za žongliranjem proslavila je i van granica nekadašnje Jugoslavije. Nastupao je pred svim sportskim asovima - Peleom, Maradonom, Karekom, a nije bilo utakmice koja bi se mogla zamisliti bez njegovih maestralnih nastupa. Danas ga možemo videti na zrenjaninskom trgu, skoro svakodnevno, kako satima, bez prestanka uživa u svojoj strasti koja ga ne napušta 40 godina.

Informer

Slive je najduže kontrolisao fudbalsku loptu pet sati i dva minuta, 1988. godine kada je bio u punoj fizičkoj snazi, što smatra ličnim, ali i državnim rekordom. 
- Moj rekord je 5 sati i 2 minuta bez pada lopte, u kopačkama, što je oko 23.000 udaraca. Ne znam da je u Srbiji iko žonglirao duže - ističe Slive.

- Ovo je strast, ništa više. Počeo sam da treniram fudbal pre više od pola veka u podmlatku "Proletera", zahvaljujući mom uzoru Peleu.Trener mi je bio čika Koča Kolarov, koji je rekao: "„Ti znaš sve sa loptom, ali fudbal je misaona igra, a ti samo misliš na egzibiciju i atrakciju. Bićeš vrhunski žongler. Posle utakmice ne smeju da te bole noge, nego glava" -  seća se Slive reči trenera koje su ga usmerile ka onim što i danas radi sa velikom strašću.

(VIDEO) ONA PRKOSI GRAVITACIJI! Fenomenalna devojka će vam POMERITI PAMET LOPTICAMA!

Iako je zagazio u osmu deceniju života i preživeo infarkt, kožna lopta mu je i dalje najveća ljubav, jer mu je, tvrdi, spasla život. Danas kaže da mu nije žao što nije postao fudbaler. U njegovim umetničkim bravurama uživali su svi, a on je, kao i sada, davao sve od sebe. Kao fudbalski žongler upoznao je sportske šampione iz Jugoslavije i celog sveta: Pelea, Maradonu, Džajića, Šekularca, Kićanovića...

- Zbog Pelea fudbalskog asa, postao sam žongler svetskog glasa - šali se Slive i dodaje: - Nikada neću zaboraviti nastup u Napulju, na turniru na kom su osim Napolija nastupali Juventus, Milan i Torino. U poluvremenu sam nastupio sa još 11 najboljih svetskih žonglera, a tada su finalu igrali Maradona i brazilac Kareka - priseća se naš sagovornik.

Informer

Nije bilo manifestacije na kojoj nije nastupao - od fudbalskih, odbojkaških i rukometnih utakmica, važnih manifestacija i svih značajnijih događaja. Velika strast prema fudbalskoj lopti i žongliranjem ne prestaje ni danas. Penziju je dočekao radeći u Opštinskom sportskom savezu grada Zrenjanina, ali noge ne miruju. S dečačkom upornošću, ovaj večiti entuzijasta i danas tri puta nedeljno trenira na gradskom stadionu, a na trgu u Zrenjaninu nastupa gotovo svakodnevno, od 11 do 14 časova.

Tagovi: