14.02.2020.

12:54

Foto:

Srbija

DA SE NIKAD NE ZABORAVI! U Kruševcu uručeni poklon vaučeri za borce sa Košara!

Za dvedeset boraca i njihove porodice Grad Kruševac je obezbedio jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od po 10.000 dinara, a uz novčane vaučere uručeni su im i poklon paketi proizvodnog programa kompanije "Empro Lajn" iz Zemuna, kao i fondacije "Milica Rakić", na inicijativu zamenika predsednika Opštine Zemun Damira Kovačevića. 

- Vi ste se borili za vrednosti, koje su za naš narod od pamtiveka najsvetije, a to su sloboda i mir. Vaše herojstvo neće nikada biti zaboravljeno i večno će ostati u sećanju svih nas, kao i budućih generacija koje stasavaju - istakla je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović. 

Ona se zahvalila i donatorima na poklonima, koji su namenjeni svim učesnicima bitke na Košarama, od Vranja do Subotice, a rečima zahvalnosti pridružio se i borac 125 motorizovane brigade, Dejan Ivanović.  

Bitka na Košarama je jedna od najtežih u novijoj istoriji, u kojoj je poginulo 108 pripadnika Vojske Jugoslavije, među kojima 50 mladića na odsluženju vojnog roka. Ranjeno je 256, koji su danas ratni i vojni invalidi. Ova bitka je, kako se čulo i ovom prilikom, postala simbol hrabrosti, neustrašivosti, jedinstva i odlučnoasti u odbrani otadžbine i naroda.

Tagovi: