19.03.2020.

11:19

Foto:

Srbija

(FOTO) VREDNE UŽIČANKE BESPLATNO ŠIJU ZAŠTITNE MASKE za bolnicu i to od PELENA!

- Nazvala me je jedna doktorka iz bolnice i pitala da li bih mogla da šijem maske za bolnicu. Naravno da sam rekla da mogu, da radnja, ja i ko bude hteo od mojih koleginica da se priključi, da stojimo na raspolaganju. Neka nam samo donesu materijal, a mi ćemo donirati naš rad. Poslali su nam pelena i onda pet nas je od pre dva dana počelo da radi – kaže Zorica.

Zorica Milivojević, Katarina Tomić, Nada Bojović, Snežana Đokić i Zoričina unuka Nela Milivojević od devet sati kreću sa radom u krojačkoj radnji „Nelica“. Svaka ima svoj deo posla - jedna secka pelene, druga sprema trakice, treća šije, četvrta spaja, peta pegla, za svaku ima posla.

Informer

- Najveći problem su nam trakice i danas nam se javio čovek, Nikola Rakičević, koji ima mašinu za pravljenje tih keper trakica i rekao da će on raditi trakice i donirati. Svima su potrebne maske. Evo i Dom zdravlja je doneo gazu. Radićemo za sve ustanove kojima su potrebne maske, samo neka donesu materijal. Prihvatili smo da sašijemo maske i za Dom za stare u Užicu, jer nas je upravnica zamolila. Moji prijatalji i ja ćemo ih šiti. Dolaze neki građani i nude pomoć – kaže Zorica. 

Njena koleginica Nada Bojović kaže da se bez dvoumljenja prihvatila posla. 

- Ovde ne može više da nas stane. Ako bude bilo potrebno slaćemo materijal po kućama, pa će tako biti od pomoći – rekla je Nada. 

Informer

Nela je Zoričina unuka i ona je zadužena za peglanje. 

- Imam 17 godina. Rado sam prihvatila da pomognem. Ne znam ni šta bih radila kući. Ovako sam od velike koristi – kaže Nela. 

Informer

Ove vredne žene već su isporučile jednu turu maski bolnici. Šiju dve vrste, jedne maske za dijalizu, a druge za opšti deo. Imaju do sada oko 4.000 komada porudžbine.

- Za dijalizu pravimo maske od šifona i one se brže prave. Ove druge od pelena i gaze rade se malo sporije zbog trakica. Te druge imaju po osama slojeva. Dolaze nam u radnju i pitaju da im prodamo. Mi im kažemo da izuzetno radimo samo za bolnicu i dom zdravlja, ali im pokažemo kako mogu da naprave maske od ovog materijala ili od salvete – dodala je Zorica. 

Informer