19.03.2020.

22:22

Foto:

Srbija

MERE ZAŠTITE! Opština Klokot dezinfikuje jave ustanove, ulice i verske objekte

- Trenutno radimo na dezinfekciji svih javnih ustanova, javnih prostora i ulica. Radimo i dezinfekciju verskih objekata, crkava i džamija. Formirali smo krizni štab koji je u redovnom kontaktu sa meštanima i koni prati situaciju na terenu, rekao je gradonačelnik Klokota Božidar Dejanović.

On kaže da je stanovništvo u strahu od ovog virusa, posebno zbog sela Stuble. Apeluje da građane da poštuju mere zaštite i da ne paniče jer, kako kaže, opština Klokot preduzima sve kako bi sprečila pojavu korona virusa.

Informer

- Policija ne dozvoljava meštanima tog sela da se slobodno kreću, ali kada idu do Gnjilana na lekarske preglede, oni moraju da prođu kroz Klokot. Zato smo angažovali i seoske savete koji prate sve promene u svojim selima, posebno evidentiraju dolazak ljudi iz inostranstva, kaže Dejanović i dodaje da ovoj opštini nedostaje brašna, zaštitnih maski i rukavica i sredstava za dezinfekciju.

- Po tom pitanju, kosovske institucije nam nisu izašle u susret. Radimo u otežanim uslovima ali se nekako snalazimo i radimo na zaštiti stanovništva, rekao je Dejanović i dodaje da su pojedine trgovine podigle cene osnovnih životnih namirnica zbog čega je reagovala tržišna inspekcija.